Plastik w skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pushkin77, ja bez zadnego problemu za 350 znalazlem,wpisz w googlach skrzynie biegow golf lub auto szrot,a zobaczysz ile adresow miedzy innymi z skrzyniami do golfa,po czwartym telefonie znalazlem skrzynie ale mnie interesuje 4t a sa inne o krutszych przelozeniach,chociasz 4t ma mi przywiezc z niemiec ale za 2 tyg,a i tak szukam moze szybciej mi sie taka uda znalezc.
Dokladnie 3 tygodnie temu spotkało mnie to samo!!!Jak narazie kazdy z mechaników powiedzial zebym to zostawił w spokoju.Jezeli do tej pory nic sie niestało to juz raczej niestanie.jak byłem u jednego goscia to zapytal co ci wpadło??ja mówie ze lsimak plastikowy.Usmiechnoł sie lekko i pwoiedzial zostaw nietakie zreczy wpadaja do skzryni.Podobno taki slimak to skrzynia pzremieli bez problemów albo opadni soie na dno.Samo wyciagniecie i rozebranie skzryni to koszt 300-350zł.Wiec lepiej jezdzic jak ja szlk trafi to z ta kase kupisz sobie nowa a tak poki co kase jeszcze masz przy sobie:)
przemyśl i zdecyduj ja osobicie olałem sprawe,moze postapilem pochopnie ale trudno zaryzykuje
pozdrawiam
przemyśl i zdecyduj ja osobicie olałem sprawe,moze postapilem pochopnie ale trudno zaryzykuje
pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
.... niech żyją TACY mechanicy.... 100 latCobra pisze:narazie kazdy z mechaników powiedzial zebym to zostawił w spokoju
ciekawe podejscie.....Cobra pisze:koszt 300-350zł.Wiec lepiej jezdzic jak ja szlk trafi to z ta kase kupisz sobie nowa a tak poki co kase jeszcze masz przy sobie:)
[ Dodano: Wto Maj 09, 2006 22:57 ]
dodaj do tego jeszcze koszt przełożenia/założenia tej nowej skrzyni....
moje zdanie jest takie.jesli twoja skrzynia chodzi dobrze nie szwankuje to bym wyciagal bo szkoda jej,mysle ze robocizna jak bys poszukal nie powinna przekroczyc 200-250zl.a jak zostawisz to i ci skrzynia padnie jednak to stoi ci autko kilka dni(czas szukania skrzyni) a mozesz dostac jakiegos sruta po przebiegu 1000000000km.
Jutro z rana biore i spuszczam olej ...lookne jak sprawa wyglada i bede walczył ...jak bede widzial ze nie da sie sie z tym fantem nic zrobić na Czwartek jestem umowiony u mechanika koszt ok 200 zeta ...a po 2 nie mam garazu ani dojscia na kanał wiec bedzie cieżko ale kto nie prubuje ten nic nie ma...piotr2 pisze:moje zdanie jest takie.jesli twoja skrzynia chodzi dobrze nie szwankuje to bym wyciagal bo szkoda jej,mysle ze robocizna jak bys poszukal nie powinna przekroczyc 200-250zl.a jak zostawisz to i ci skrzynia padnie jednak to stoi ci autko kilka dni(czas szukania skrzyni) a mozesz dostac jakiegos sruta po przebiegu 1000000000km.
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
i juz po problemie ..niestety nie udało mi sie wyciagnąć było juz za pużno skrzynia zmieliła go na mak .....wszystko w porządku przpłukałem skrzynie ropą i wyczyścilem co sie dało ....jest GIT wszystko w porzadku Jeszcze raz dzieki za pomoc z Waszej strony pozdrawiam ....LOKI PS ..... nic sie nie stało poniewaz byl to zamiennik a nie orginał jestem ciekaw jak by to sie zakończylo gdyby to był orginał ...
a ja mam pytanie do tych wszytskich osób ktore usilnie chcialy rozbierac skrzynie i wątpiły w słowa mechaników którzy mówili zeby zostawic ten plastik.Ilu z Was wypowiadalo sie za wyciagnieciem to mialo do czynienia z czyms takim wczesniej????Wasze wypwiedzi byly spowodowane zdrowym rozsądkiem czykierowaliście sie wlasnym doświadczeniem w tego typu sprawach???.Popytajcie innychmechaników nikt niejest idealny i niketaki rzeczy do skrzyni wpadaly
pozdro dlawwszystkich
pozdro dlawwszystkich