żarówki-oświetlenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
żarówki-oświetlenie
Mam pytanie o żąrówki, dokładniej o ksenony. chciałbym coś takiego zagonić do mojej 2. wiem ze trzeba miec samopoziomujące lampy i wogóle, ale moje światła przyprawiają mnie o ból głowy, świecą na żółto jakby aku padało, a mam nowy i naładowany. da się załozyć ksenony na standardowe lampy? a może ktoś poradzi jak poprawić świecenie starych lamp-żarówek? może większą żarówkę zagonić?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
żarówki-oświetlenie
nieMateolinho pisze:da się załozyć ksenony na standardowe lampy?
pewnie... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;Mateolinho pisze:może ktoś poradzi jak poprawić świecenie starych lamp-żarówek?
żarówki-oświetlenie
Witam wiesz sa gotowe ksenony na alegro na h4 z przetwornicami i da sie je zalozyc na standardowe lampy,zawsze mozesz tez przerobic na soczewke lub bixenon ale to juz duzo pracy,a ja u siebie problem slabych swiatel rozwiazalem w sposob iz kupilem zarowki +60 % i daja rade pozdro
Re: żarówki-oświetlenie
wolek pisze:Witam wiesz sa gotowe ksenony na alegro na h4 z przetwornicami i da sie je zalozyc na standardowe lampy,zawsze mozesz tez przerobic na soczewke lub bixenon ale to juz duzo pracy,a ja u siebie problem slabych swiatel rozwiazalem w sposob iz kupilem zarowki +60 % i daja rade pozdro
A wiesz że taki bi-xenon na H4 to pseudo oświetlenie ? Wiesz że takiego cuda wręcz nie idzie wyregulować i mocno oślepia ? Jak użytkownik chce niech montuje, jak straci dowód lub dostanie mandat to jego sprawa. Połowie ludzi z bixenonem na H4 chętnie rozwalę reflektory, innym resztę auta. Jak widzę audi 80 czy to MK2 z bixenonem w nocy na drodze i ich minę to nic nie widzę i najlepiej się zatrzymać na papierosa żeby oczy "odtajały" po szoku...
Jak kolega chce dobre oświetlenie, niech założy przekaźniki świateł i zainwestuje w żarówki Tungsram +90% - najtańsze żarówki tego typu, nie ustępujące tym markowym typu X-Treme, Night Breaker a koszt jednej to ok 20 zł za H4.
- ekostek10
- Mały gagatek
- Kontakt:
żarówki-oświetlenie
Po za tym proponuje zmianę samych lamp na jakieś nowe koszt tez nie jest duzy... stare lampy na pewno się już wypaliły
Ja po zmianie od razu widziałem różnice do tego dobre żarówki i można śmiało jeździć
Ja po zmianie od razu widziałem różnice do tego dobre żarówki i można śmiało jeździć
żarówki-oświetlenie
Może nie tyle wypaliły co już zą zabrudzona, zmatowione, spiaskowane szkła i ogólnie zużyte.
- lukasz_1991r
- Nowicjusz
żarówki-oświetlenie
Kupiłem dziś żarówki firmy General electric(GE) night 90% i efekt był mile zaskakujący:) philips się chowa przy nich:) światło jest jasne i świetnie rozproszone:) Jeżeli ktoś ma słabe żarówki i ma zamiar zmienić to polecam te. Nie będzie żałował.
-
- Nowicjusz
żarówki-oświetlenie
Wiem że te nielegalne, wiem że trzeba mieć lampy samopoziomujące się i w ogóle całe te bajery, chce mieć jednak dobre światło, i szukam porady w tej sprawie. Przypuszczałem że to wina odbłyśników i żarówek, trzeba wymieniać