Czas grzania świec.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czas grzania świec.
Witam,
Dzisiaj wymieniłem świece żarowe w swoim ALH, bo na starych z rana ciężko palił. Myślałem, że na nowych świecach czas grzania się skróci, ale nie zauważyłem różnicy na nowych świecach. Kontrolka świec pali się przez ok 10s, a po zgaśnięciu kontrolki słychać pyknięcie przekaźnika po 6-8s. W sumie zajmuje to ok. 20s.
Mam pytanie:
Jak wygląda czas grzania świec w waszych TDI?
Dzisiaj wymieniłem świece żarowe w swoim ALH, bo na starych z rana ciężko palił. Myślałem, że na nowych świecach czas grzania się skróci, ale nie zauważyłem różnicy na nowych świecach. Kontrolka świec pali się przez ok 10s, a po zgaśnięciu kontrolki słychać pyknięcie przekaźnika po 6-8s. W sumie zajmuje to ok. 20s.
Mam pytanie:
Jak wygląda czas grzania świec w waszych TDI?
- xxxGlaDxxx
- ...
Czas grzania świec.
Podobnie, albo i tak samo Nie siedzę z zegarkiem i nie liczę sekund, ale orientacyjnie jest tak jak mówisz
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czas grzania świec.
boniek00, czas grzania swiec jest niezalezny od stanu swiec. przekaznik jest zalaczany z ecu na z gory okreslony czas zalezny od temp plynu chlodzacego jak i temperatury powietrza, oraz wartosci adaptacyjnej w pewnym kanale. byloby dziwnym wiec jesli po wymianie na nowe swiece zauwazylbys roznice w dlugosci grzania swiec, co najwyzej poprawi sie jakosc odpalania. jesli odpalac bedzie jak wczesniej niezbedna bedzie diagnoza klopotu i usuniecie usterki bo jest wiekce prawdopodobne ze problemy z rannymodpalaniem beda dalej.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Czas grzania świec.
mozna dygnac vafiem niec krzywa grzania swieczek to moze nieco wydluzyc czas grzania nawet na zimnym silniku.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czas grzania świec.
wesol, przeciez pisze to tu:
evolution pisze:przekaznik jest zalaczany z ecu na z gory okreslony czas zalezny od temp plynu chlodzacego jak i temperatury powietrza, oraz wartosci adaptacyjnej w pewnym kanale
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Re: Czas grzania świec.
U mnie w ALH czas grzania świec to jak 0 st to 1 sekunda a teraz jak mrozy to około 3 sekundy nie więcej i przez to nie zawsze pali od strzała.
Swieczki wymienione na nowe - BERU.
Pozdrawiam.
Swieczki wymienione na nowe - BERU.
Pozdrawiam.