Cięzko Kreci. Pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cięzko Kreci. Pomoc
hej hej, wierze ze ktos mi pomoze ... tylko nie pisac mi ze to od temperatury minusowej ;p jak wiecie jestem posidaczem golfa 2 1.6 i od jakiegos czasu mam problem z odpaleniem na zimnym w liście rzeczy ktorych zrobiłem jest : Świece, kable, kopułka z palcem, rozrusznik w regeneracji ... i dzieje sie to samo a aku ? na aku mam kontrolke i jest wszystko ok bo pali sie zielona , wiec co to moze byc ..
Vw dla ludzi z Pasja...
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Cięzko Kreci. Pomoc
Przeczysc dobrze klemy i bolce na akumulatorze i kable które idą do akumulatora i nie zapomnij o masie na silniku powinno pomóc standart w mk2
Cięzko Kreci. Pomoc
zobaczymy popatrze jutro bo niedziela dzis ;p , a zapołon ?? mozliwe ze źle ustawione czy cos w tym stylu
Vw dla ludzi z Pasja...
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Cięzko Kreci. Pomoc
Podładuj dobrze akumulator jak nie pomoże to wymień ten gruby kabel co wychodzi z klemy plusowej do akumulatora a bym zapomniał wymieniałeś tą tulejke co jest w obudowie skrzyni ? bo ona jest czestym powodem ze słabo kręci http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=8153" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz wszystko o niej.
Cięzko Kreci. Pomoc
mm troche duzo roboty ... a jak robili rozrusznik mówili ze tulejki ok są
Vw dla ludzi z Pasja...
Cięzko Kreci. Pomoc
A przygasają kontrolki (prawie całkowicie) jak kręcisz rozrusznikiem czy raczej aku daje radę, czy stawia raczej go jak kręcisz, jakby rozrusznik miał za małą moc?
-
- Mały gagatek
Cięzko Kreci. Pomoc
Ja miałem minimalnie wycięte tulejki i już miałem problem i to będzie prawdo podobnie przyczyna a jaki olej lejesz 15w40 czy 10w/40 i czy to się zaczęło w mrozy
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Cięzko Kreci. Pomoc
1 podmień akumulator aby go wykluczyć
2 nawet po regeneracji nie masz pewności że rozrusznik bedzie ok
3 sprawdź klemy
4 sprawdź kable idące do rozrusznika i czy nie masz jakiegoś zwarcia gdzieś...
2 nawet po regeneracji nie masz pewności że rozrusznik bedzie ok
3 sprawdź klemy
4 sprawdź kable idące do rozrusznika i czy nie masz jakiegoś zwarcia gdzieś...
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Cięzko Kreci. Pomoc
Na bank tulejki do wymiany w rozruszniku co to za fachowcy jak tulejek nie mieniaja?? i bendiks przy okazji i powinno hulac jak ta lala
VW-i jedziesz dalej :)
Cięzko Kreci. Pomoc
ok w weekend z tym powalcze i przy okazji zmienie olej .. zobaczymy a kontroliki przygasaja odrobine aby ... a tak krece krece i za ktoryms razem to taki kop i pali normalnie beZ problemu wyłacze go i odpale normalnie najgorzej jak juz stoi z 8 10 godzin
Vw dla ludzi z Pasja...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Cięzko Kreci. Pomoc
To przepalaj co 4 godziny sprawdź od razu kable jaki stan maja i wyczysc końcówki kabli co ida do rozrusznika oraz klemy przeczyść oraz bolce na akumulatorze. Poza tym nie patrz na kontrolke na akumulatorze tylko zobacz jakie ma napiecie po dłuższym postoju bo moze byc zielona kontrolka ale pradu pająki zabrały i bedzie miałem taki przypadek w audi i aku poszedl w piz..u i jak ręką odjął
VW-i jedziesz dalej :)
Cięzko Kreci. Pomoc
dzis juz wg nie odpalił pokrecił pokrecił zapalił i zgasł dopiero na hol odpalił ... aku na wieczor wyciagniety i w ciepłym kacie stoi ładuje sie ... a jutro jade zobaczyc inne aku .. wtedy bededzie mozna wykluczyc aku .. bendiks hm... pukałem i nic dalej chodzi jak by sie zacinal .. jesli uda mi sie odczytac model typ to kupie cały szczotkotrzymacvz nowy i zamontuje chodz to troszke roboty i oczywiscie tulejki .. wtedy zobaczymy .. a jak narazie to aku naładuje i polietylenem lekko obwine zobaczymy
Vw dla ludzi z Pasja...