Na odlewie bloku jest oznaczenie 1.8 nawet w 1,6. Blok jest po prostu ten sam.wolf747 pisze:było napisane 1.6 a na bloku 1.8.
załozony gaznik do 1.8 gx po co ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czy ten gaźnik jest seryjny czy coś jest w nim zmienione ze daje dawkę pod 1.8
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
Pytam bo jestem ciekawy czy mój gaźnik od 1.6 2ee pociągnie 1.8 PF
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
mam stożka i nie wiem czy go zakładać,bo będę u mechanika wiec pod analizatorem mi wyreguluje mieszankę, bo obecnie mam wyregulowana pod zwykly filtr...
prócz basowego dźwięku polepszy się coś?? opinie są rożne o stożkach ale zajmijmy sie moim przypadkiem skoro ten gaznik nie wykorzystuje calkowiecie mocy tego silnika to można by założyć tego stożka co mi szkodzi.a i zauważyłem ze na stożku lepiej koła buksuja przy ruszaniu...
prócz basowego dźwięku polepszy się coś?? opinie są rożne o stożkach ale zajmijmy sie moim przypadkiem skoro ten gaznik nie wykorzystuje calkowiecie mocy tego silnika to można by założyć tego stożka co mi szkodzi.a i zauważyłem ze na stożku lepiej koła buksuja przy ruszaniu...
Ostatnio zmieniony śr gru 08, 2010 19:12 przez Pawel_Mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
są 2 uda albo sie uda albo się nie uda.
Generalnie stożek+gaz=najczęściej kicha, aczkolwiek znam auto które potwierdzało tę regułę będąc wyjątkiem bo chodziło na gaźniku, stożku i gazie lepiej. Jak masz i nic cię to nie kosztuje to zawsze możesz zdjąć.
Generalnie stożek+gaz=najczęściej kicha, aczkolwiek znam auto które potwierdzało tę regułę będąc wyjątkiem bo chodziło na gaźniku, stożku i gazie lepiej. Jak masz i nic cię to nie kosztuje to zawsze możesz zdjąć.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
- Użytkownik
[ Dodano: 28 Kwi 2010 22:52 ]
[ Dodano: 28 Kwi 2010 23:01 ]
[ Dodano: 29 Kwi 2010 22:05 ]
[ Dodano: 06 Maj 2010 17:31 ]
dzisiaj wzialem sie za szukanie oznaczenia silnika
doczyscilem blok z rdzy i tylko to udało mi sie spisac
*GX 2.....872X tylko tyle w miejscu kropek nie odczytam zgniłoi i dołeczek jest
[ Dodano: 10 Maj 2010 17:15 ]
moze mi ktoś powiedziec jak w tym gazniku podkrecic mieszanke w którym miejscu się to reguluje.
[ Dodano: 10 Maj 2010 18:02 ]
już zlokalizowałem ta śrubkę.nie moglem znaleźć bo ktoś wsadził na nia taka jakby słomkę. służy jako przedłużka taka wygodniej wyregulować.
ale jaki ruch mam wykonać odkrecac czy dokręcać i ile obrotu tak mniej więcej
[ Dodano: 28 Kwi 2010 23:01 ]
[ Dodano: 29 Kwi 2010 22:05 ]
[ Dodano: 06 Maj 2010 17:31 ]
dzisiaj wzialem sie za szukanie oznaczenia silnika
doczyscilem blok z rdzy i tylko to udało mi sie spisac
*GX 2.....872X tylko tyle w miejscu kropek nie odczytam zgniłoi i dołeczek jest
[ Dodano: 10 Maj 2010 17:15 ]
moze mi ktoś powiedziec jak w tym gazniku podkrecic mieszanke w którym miejscu się to reguluje.
[ Dodano: 10 Maj 2010 18:02 ]
już zlokalizowałem ta śrubkę.nie moglem znaleźć bo ktoś wsadził na nia taka jakby słomkę. służy jako przedłużka taka wygodniej wyregulować.
ale jaki ruch mam wykonać odkrecac czy dokręcać i ile obrotu tak mniej więcej
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 18:10 przez Pawel_Mk2, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
załozony gaznik do 1.8 rp albo gx po co ?
Koledzy chciałbym odkopać swój temat bo już mam dosyć tego gaźnika ,wszyscy znają jego uroki...
Tak myślę czy nie założyć jednopunktu
jednopunkt możne kupić od razu z kolektorem, żeby się nie bawić, zdjąć swój gaźnik z kolektorem i wsadzić drugi mono wtrysk z kolektorem,prościej będzie bo nie wiem czy dałbym rade rozkręcać i rozdzielać te rzeczy.trochę tam ciasno z tylu silnika da rade odkręcić kolektor (razem z gaźnikiem) nie rozdzielajac ich i wyjąc całość?
co będzie potrzebne do przekładki
-sterownik komp+ jakieś tam kable
-filtr powietrza z działająca klapka ciepłe zimne powietrze +przewody podciśnieniowe
-czujnik temperatury bo ja mam jakiś stary na jedna wsuwkę.
a co z cewka zapłonowa bo mam okrągła czyli ta stara a był drugi rodzaj do mono ma cewka inny kształt
co jeszcze potrzebne bedzie?
Tak myślę czy nie założyć jednopunktu
jednopunkt możne kupić od razu z kolektorem, żeby się nie bawić, zdjąć swój gaźnik z kolektorem i wsadzić drugi mono wtrysk z kolektorem,prościej będzie bo nie wiem czy dałbym rade rozkręcać i rozdzielać te rzeczy.trochę tam ciasno z tylu silnika da rade odkręcić kolektor (razem z gaźnikiem) nie rozdzielajac ich i wyjąc całość?
co będzie potrzebne do przekładki
-sterownik komp+ jakieś tam kable
-filtr powietrza z działająca klapka ciepłe zimne powietrze +przewody podciśnieniowe
-czujnik temperatury bo ja mam jakiś stary na jedna wsuwkę.
a co z cewka zapłonowa bo mam okrągła czyli ta stara a był drugi rodzaj do mono ma cewka inny kształt
co jeszcze potrzebne bedzie?
Kolektor ssący jest chyba ten sam tylko podstawa inna - później sprawdzę.
Do tego komp, monowtrysk, sonda lampda plus miejsce na nią. No jak piszesz, czujnik temp niebieski, cewka może zostać ale upewnij się, że moduł zapłonowy ma z pin z sygnałem obrotów dla ECU (nr 7 zdaje się). no i trochę grzebania w instalacji. Jak u Ciebie z pompą paliwa?
Do tego komp, monowtrysk, sonda lampda plus miejsce na nią. No jak piszesz, czujnik temp niebieski, cewka może zostać ale upewnij się, że moduł zapłonowy ma z pin z sygnałem obrotów dla ECU (nr 7 zdaje się). no i trochę grzebania w instalacji. Jak u Ciebie z pompą paliwa?
-
- Użytkownik
jaką pompę mam to nie wiem nie znam się,na stronie 2 jest zdjęcie
-
- Użytkownik
Re: załozony gaznik do 1.8 rp albo gx po co ?
sonde lambda mam obecnie w tym kolektorze nie podłączona bo niepotrzebna
jest z czarnym przewodem na jedna wsuwke
jest z czarnym przewodem na jedna wsuwke