a co tu jest smiesznego jw kolega spojrzal i juz wiadomo ile ma sredniąBaryla pisze: Jaja se robisz?
Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
Ile wam pali diesel?
golf II z silnikiem diesla nie posiadał czegoś takiego jak komputerodzim pisze: a co tu jest smiesznego jw kolega spojrzal i juz wiadomo ile ma srednią
Ile wam pali diesel?
no i , przeciez nie ty miales sprawdzic , twój golf II nie ma kompa -ale jak ma 25 lat i 90 procent org czesci to mozesz go zarejestrowac jako zabytek
Re: Ile wam pali diesel?
Akurat w moim konfigu nie mam BC, spalanie przeliczane jest po zalaniu baku pod korek... Po mieście nie szaleje bo jadę i wracam w godzinach szczytu, po wyjeździe z miasta trochę można pogonić, co by kierownice w turbo rozruszać ;]odzim pisze:podajesz informacje z kompa a on przekłamuje , kazdy Ci to potwierdzimateo1988 pisze:Golf 4 ALH 189tys km, średnie spalanie z dystansu 3tys km 5,9ON/100km,
spalanie w mieście waha się od 6 do 6,7l ON/100km.
Najmniejsze spalanie na trasie 605,2km w 3 osoby 4,8l.
Dystans 414,5km z czego: 110km miasto (Gdańsk=korki), A1 w obie strony (130-150km/h), i trasa do Jabłonowa Pom., pełen bagażnik + 4 osoby, wynik 6l ON/100km.
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
Dziwne, bo przecież niedogrzany dłużej jest, więc paliwo jest dawkowanie nieekonomiczne.
Re: Ile wam pali diesel?
u mnie podobnie wlasnieffsapher pisze:a mi spadło bo teraz zakres pracy silnika to 1-2k a normalnie 2-4,5
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
perki pisze: ffsapher napisał(a):a mi spadło bo teraz zakres pracy silnika to 1-2k a normalnie 2-4,5
u mnie podobnie wlasnie
Wszystkim zimą spalanie rośnie ale jak widać są wyjatki ,którym spada Cuda ,panie, cuda , szkoda że nie należę do grona szczęśliwców którym spadaodzim pisze:a swistak siedzi i zawija sreberka
Akurat na zimnym dawka paliwa jest mała ,i wzrasta w miarę nagrzewania silnika ,co każdy posiadacz vaga zapewne zauważył ,wzrost spalania wynika ze zwiekszonych oporów zarówno silnika na mrozie jak i układu jezdnego ,a nie z dawkowania paliwaDuDa pisze:Dziwne, bo przecież niedogrzany dłużej jest, więc paliwo jest dawkowanie nieekonomiczne.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Ile wam pali diesel?
munior, jak bys w lato cisnal ile wlezie nie przejmujac sie ze Ci lyknie 8 - 9 L w lato ropy to w zime spalil by ci 7 jadac spokojnie to bys mial
i nie mow ze w lato deptajac na kazdej prostej spali mniej niz turlajac sie w zime na niedogrzanym po naszych ladnych bialych drogach
w lato muskaja gaz , schodza do 4 L jak widze a w zime szok bo dalej nerwowych wzrokiem zerkajac na wskazowke palia , lykajac kolejna tabletke uspokajaca widza ze pali 6 a ma onecie pisze ze powinna dalej palic max 4,5
pozatym 4,5,6,7,8 nie wazne , wazne zeby byl zdrowy
i nie mow ze w lato deptajac na kazdej prostej spali mniej niz turlajac sie w zime na niedogrzanym po naszych ladnych bialych drogach
w lato muskaja gaz , schodza do 4 L jak widze a w zime szok bo dalej nerwowych wzrokiem zerkajac na wskazowke palia , lykajac kolejna tabletke uspokajaca widza ze pali 6 a ma onecie pisze ze powinna dalej palic max 4,5
pozatym 4,5,6,7,8 nie wazne , wazne zeby byl zdrowy
Ile wam pali diesel?
Jak ktoś w lecie butuje a w zimie się turla, to jasne że w zimie mu mniej spali. Ja akurat należę do tych co i w lecie i w zimie po mieście spokojnie jeżdżą i mi spala w zimie więcej. Ale jakbym kręcił w lecie cały czas do 4,5 tys. obrotów, to jasne że by więcej spalił. A na szczęście mój silnik takie obroty nigdy nie widzi - tylko co jakiś czas poza miastem z pełnym obciążeniem do 4000 obr/min pojeżdżę żeby spalić sadzę z turba i spokój.
Ile wam pali diesel?
Średnio 5,49 ON na dystansie 23,530 km. Paliwo różne, od ON, przez Bioester, po produkt naszych rolników kwitnący na żółto Mając doświadczenie z benzyną/LPG przyznam, że ON na tą chwilę jest najkorzystniejszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam.