Nie dzialajace podrzewane fotele
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam na wyposazeniu podgrzewane przednie fotele w golfie 3 ale one nie dzialaja gdy przekrecam to pokretlo obok prawej strony kierownicy. Jaka moze byc przyczyna jak to naprawic?
Najpierw sprawdź czy po przekręceniu regulatora słychać załączenie przekaźnika, jeśli nie to znaczy że musisz na początek wymienić przekaźniki. Druga opcaj to podmianka przełącznika na 100% dobry z innego samochodu, chociaż szansa że jest on uszkodzony jest mała. Jeśli one są ok, a zasilanie (zakładając że nic nie było grzebane) jest prawidłowo podpięte będzie pewnie trzeba wyciągnąć i sprawdzić maty bo przewód może być przerwany(duze prawdopodobieństwo przy wysiedzianym fotelu). Jeśli prałeś fotele zbyt intensywnie mogłeś uszkodzić np. termostat i wtedy też trzeba rozbierać.
Mk2 ABF Open Air: viewtopic.php?f=98&t=77443&p=773176#p773176
oj nie pierwsza sprawa przy takim czymś to czujnik temperatury w foteluSpojler pisze:Najpierw sprawdź czy po przekręceniu regulatora słychać załączenie przekaźnika, jeśli nie to znaczy że musisz na początek wymienić przekaźniki.
ja w swojej golfinie mam podgrewane fotele pasazera slychac jak zalacza i dziala u kierowcy cisza gdzie znajduja sie prekazniki?
Re: Nie dzialajace podrzewane fotele
Po co kopać we fotelu jak wymiana przekaźnika to 10minut.michalqqr pisze:oj nie pierwsza sprawa przy takim czymś to czujnik temperatury w foteluSpojler pisze:Najpierw sprawdź czy po przekręceniu regulatora słychać załączenie przekaźnika, jeśli nie to znaczy że musisz na początek wymienić przekaźniki.
Przekaźniki są pod fotelami, centralnie pod, idzie je wymacać ręką.
ale wymiana przekaźnika rzadko kiedy pomagaSpojler pisze:Po co kopać we fotelu jak wymiana przekaźnika to 10minut.
michalqqr, najlepiej niech wypowie się zainteresowany co i jak ustalił.