centalny zamek w golfie 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wita,
odkad pojawiły sie sporemrozy mam pewien problem... a mianowicie centralny zamek na pilota mi nie działa, a z kluczyka wszystko jest oki... dodam że samą centralke i pilota kupiłem na allegro... co dziwnego jesli temperatura jest około 0 i na plus wszystko działa normalnie... może ktoś mi powie co sie może dziać ? bede wdzięczny za odpowiedzi
mam jeszcze jedno pytanie czy każdy zamek w golfie 3 (5 drzwiowym) działa tak jakoś wolna że poszczególne drzwi sie otwieraja kolejno ?? i czy można to zmienić np. zastosowac inny zamek centralny z innego mofelu grupy vw czy szkoda tego robic ? Prosze o pomoc gdyż jestem swierzakiem co do golfów
odkad pojawiły sie sporemrozy mam pewien problem... a mianowicie centralny zamek na pilota mi nie działa, a z kluczyka wszystko jest oki... dodam że samą centralke i pilota kupiłem na allegro... co dziwnego jesli temperatura jest około 0 i na plus wszystko działa normalnie... może ktoś mi powie co sie może dziać ? bede wdzięczny za odpowiedzi
mam jeszcze jedno pytanie czy każdy zamek w golfie 3 (5 drzwiowym) działa tak jakoś wolna że poszczególne drzwi sie otwieraja kolejno ?? i czy można to zmienić np. zastosowac inny zamek centralny z innego mofelu grupy vw czy szkoda tego robic ? Prosze o pomoc gdyż jestem swierzakiem co do golfów
- yank
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najwidoczniej masz "wode' w zamku od wewnątrz stąd nie działa prawidłowo, sprawdź i najlepiej zabezpiecz od wewn. jakims silikonem w sprayu, przy drugim zapytaniu wg mnie pompka jest słaba i mało wydajna niebawem może ci paść ale to moje dywagacje nie przejmuj sie może poprastu tak jest i już
- Paweł Marek
- V.I.P.
AKAS, otwiera się wszystko w miarę jednocześnie, jeśli jest inaczej to masz nieszczelność na wężykach lub siłownikach. Zacznij oględziny od tego zamka który zamyka się najpóźniej.
A co do pilota no to cóż, pozostaje sprawdzić połączenia od centralki sterownika do kabla szarego i zielonego, jeśli są ok to pewnie w centralce coś się uwaliło - jakiś zimny lut czy coś. Nie napisałeś - sam zamek jest pneumatyczny czy dokładany elektryczny?
A co do pilota no to cóż, pozostaje sprawdzić połączenia od centralki sterownika do kabla szarego i zielonego, jeśli są ok to pewnie w centralce coś się uwaliło - jakiś zimny lut czy coś. Nie napisałeś - sam zamek jest pneumatyczny czy dokładany elektryczny?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mam zamek pneumatyczny z tego co wiem !
a mam jeszcze pytanie czy dużo roboty jest z nasmarowaniem i wyczyszczeniem go , tak żeby lepeij chodził ?
a mam jeszcze pytanie czy dużo roboty jest z nasmarowaniem i wyczyszczeniem go , tak żeby lepeij chodził ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nic takiego nie trzeba robić. Sprawdź szczelność weżyków pomartwisz się jak przestanie działać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a czy te weżyki można gdzięś kupicbojak już sie za to zabiore to od razu mogł bym je wszystkie wymienić ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma takiej potrzeby, łatasz pękniecie koszulką czy taśmą albo skracasz lub tylko wsuwasz na miejsce bo często wypada z gumowego łącznika na wejściu do drzwi w osłonie umowej - razem z kablami. Z dostępnością niema problemu, dostaniesz podobne weżyki w każdym sklepie moto. Nieszczelność zlokalizujesz po odgłosie, posłuchaj tylko dobrze gdzie piszczy dziura w węzyku
teraz naj gorsze dla mnie jest zamarzanie drzwi masakra juz nie wiem co mam robić ... mam wszystkie drzwi posmarowane silikonem w sprayu i to cały poszedł na wszystkie i co nic nie dało dziś nie otworzyłem od pasazera... macie jakąs rade co zrobić ??? czy bede musiał cos zrobic z uszczelkami ?? nie wiem czy można je wymienić na nowe i ile takie coś może kosztować, może ktoś sie orientuje ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
wytrzyj szmata uszczelki spryskaj silikonem i przetrzyj nic więcej nie zrobisz, chyba że zamarza zamek wewnątrz to tylko rozbiórka drzwi wyjęcie wyczyszczenia i nasmarowanie zamka