biały osad (szlam) na korku od oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
biały osad (szlam) na korku od oleju
o d czego to może być - zauważyłem to niedawno pozatym silnik pracuje tak jak wcześniej.
MOC jest bogiem PREDKOSC nalogiem NITRO zabawa TURBO podstawa
[200PS; 420NM]
[200PS; 420NM]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeśli nie zauważyłeś ze ubywa ci płynu chłodzacego i barwa oleju w silniku jest taka jak byc powinna, to nie masz sie co denerwowac, wszystko jest oki, jest to efekt nie dogrzanego silnika , pewnie jeżdzisz na krótkich odcinkach i silnik nie zdąża sie nagrzać.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
Taki sam efekt zaobserwowałem u siebie. Ałto jeżdzi wyłącznie na długich trasach i ma przejechane 200 000 km. Ten biały nalot pojawił się przy około 140 000 i jest do dzisiaj. Ałto jeżdzi bez zarzutu a więc nie ma co się martwić oczywiście dopuki bagnet jest czysty. Jeżeli miał byś wodę w oleju to byłby on biały. Ałto jest serwisowane od nowości więc gdyby coś się działo to by zauważyli.
u mnie na poczatku stycznia padla uszczelka pod glowica i tego mulu mialem full. po wymianie uszczelki i zmianie plynow ustrojowych przez kilka dni byl spokoj. po czasie znow zauwazylem leki szlem ale moga to byc pozostalosci z poprzedniej awari + to o czym wy gadacie.
a jesli biale pojawi sie na bagnecie to znow masakra?
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
właśnie może napiszecie, co jak pojawi sie ten osad na bagnecie??hasek pisze:u mnie na poczatku stycznia padla uszczelka pod glowica i tego mulu mialem full. po wymianie uszczelki i zmianie plynow ustrojowych przez kilka dni byl spokoj. po czasie znow zauwazylem leki szlem ale moga to byc pozostalosci z poprzedniej awari + to o czym wy gadacie.
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
Przy LPG zawsze będzie trochę płynu ubywać. Szczególnie w starszych autkach. Nie ma się tym co przejmować.
Jak olej pojawi się na bagnecie to trudno powiedzić czy jest źle czy dobrze.
U mnie pojawił się tamtej zimy, tej nie zauważyłem. Jeżdze róznie i długie i krótkie trasy i teraz mam spokój. Nic nie robiłem osad zniknął.
Czary mary. Ale przy LPG zimą to normalka. A jescze jak lipny gaz to na bank masz osad. Taniej śmigasz ale takie rzeczy się zdarzają jak się jeździ na LPG.
Jak olej pojawi się na bagnecie to trudno powiedzić czy jest źle czy dobrze.
U mnie pojawił się tamtej zimy, tej nie zauważyłem. Jeżdze róznie i długie i krótkie trasy i teraz mam spokój. Nic nie robiłem osad zniknął.
Czary mary. Ale przy LPG zimą to normalka. A jescze jak lipny gaz to na bank masz osad. Taniej śmigasz ale takie rzeczy się zdarzają jak się jeździ na LPG.
u mnie identyko ja mowi GOLFPIT
musze jutro lub pojutrze podjechac na maly przegladzik po wymianie uszczelki. przeplukac pokrywe zawworow bo w tej sietce pewnei znow sie zebralo.
a wymiana wyszla mi 150zl robota + 150zl olej, plyn, uszczelka, gumki zaworowe itp
jesli jest jakis mechanik niech napisze czy ten bialy shit po wymianie uszczelki i jezdzie 2x15km dziennie w tych warunkach pogodowych to normalne czy nie
musze jutro lub pojutrze podjechac na maly przegladzik po wymianie uszczelki. przeplukac pokrywe zawworow bo w tej sietce pewnei znow sie zebralo.
a wymiana wyszla mi 150zl robota + 150zl olej, plyn, uszczelka, gumki zaworowe itp
jesli jest jakis mechanik niech napisze czy ten bialy shit po wymianie uszczelki i jezdzie 2x15km dziennie w tych warunkach pogodowych to normalne czy nie
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...