[1z mk3] dziwne jęki .. Brak pomyslu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pacjent : mk3 1z
Objawy:
Juz poznym/latem jesienią sprawa sie zaczela... Zimnym rankiem zaraz po odpaleniu ruszam autem 1. bieg, 2. , 3. , wrzucam 4. i w blizej nie okreslonym momencie nagle (nie ze powoli narastajaco), tylko jak napisalem nagle dobiegaja mnie halasy typu uuuuuuuuuuuuuuu, i to bardziej ostry, wysoki ton niz w przypadku opon, czy lozyska choc sama glosnosc podobna.. Jesienia zazwyaczaj po 2minutach jazdy to ustepowalo i pozniej podczas jazdy wogole tego nie bylo slychac.
Przyszla zima- miedzy czasie zmienilem opony, i dalej to samo z tym, ze nie ustaje po kilku minutach jazdy. Co ciekawe dzwiek ten nie jest zwiazany z predkoscia obrotowa silnika, bo gdy zacznie halasowac zrzucam auto na luz i ten wkur.. dzwiek nadal sie utrzymuje, az auto zwolni gdzies ponizej 70kmh. Kwestia opon to nie jest bo na obu kompletach to samo, na lozysko tez kompletnie mi to nie wyglada. Dmuchawa tez nie, bo majstrowalem nią i zero efektow..
Ma ktos jakikolwiek pomysl ? Z wieloma rzeczami sie spotykalem w autach, ale taka zagwozdke mam 1. raz
Objawy:
Juz poznym/latem jesienią sprawa sie zaczela... Zimnym rankiem zaraz po odpaleniu ruszam autem 1. bieg, 2. , 3. , wrzucam 4. i w blizej nie okreslonym momencie nagle (nie ze powoli narastajaco), tylko jak napisalem nagle dobiegaja mnie halasy typu uuuuuuuuuuuuuuu, i to bardziej ostry, wysoki ton niz w przypadku opon, czy lozyska choc sama glosnosc podobna.. Jesienia zazwyaczaj po 2minutach jazdy to ustepowalo i pozniej podczas jazdy wogole tego nie bylo slychac.
Przyszla zima- miedzy czasie zmienilem opony, i dalej to samo z tym, ze nie ustaje po kilku minutach jazdy. Co ciekawe dzwiek ten nie jest zwiazany z predkoscia obrotowa silnika, bo gdy zacznie halasowac zrzucam auto na luz i ten wkur.. dzwiek nadal sie utrzymuje, az auto zwolni gdzies ponizej 70kmh. Kwestia opon to nie jest bo na obu kompletach to samo, na lozysko tez kompletnie mi to nie wyglada. Dmuchawa tez nie, bo majstrowalem nią i zero efektow..
Ma ktos jakikolwiek pomysl ? Z wieloma rzeczami sie spotykalem w autach, ale taka zagwozdke mam 1. raz
Stawiam na nadkola ze moze ci wycierac o opone i stawiam na lozyska
[size=85][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4058206#4058206][color=#FF0000]Szczurek Mk3 1,9 TDi GT bys RZT[/color][/url]
[img]http://img704.imageshack.us/img704/9830/kopiazdjcie0110aa.jpg[/img][/size]
[img]http://img704.imageshack.us/img704/9830/kopiazdjcie0110aa.jpg[/img][/size]
I mozliwe ze na dzwieki przez nie wydawne wplyw ma temperatura ? Jesienia po chwili jazdy juz kompletnie nie bylo slychac tego halasu...RZT pisze:stawiam na lozyska
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a ja powiem drugi raz to samo.. jecza klocki, trzeba rozebrac wyczyscic nasmarowac prowadnice i bedzies pokoj
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Gadatliwa bestia
Re: [1z mk3] dziwne jęki .. Brak pomyslu
u mnie podczas mrozów czasami sychac cos w stylu sowy .Raz na jakis czas. Po kilkunastu kilometrach znika , lub jak sie nagrzeje
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
DANIEL LHR pisze:u mnie podczas mrozów czasami sychac cos w stylu sowy .Raz na jakis czas. Po kilkunastu kilometrach znika , lub jak sie nagrzeje
zawor upustowy turbiny
witam,
u mnie jest to samo, tylko te głośne uuuuuuuuuuuuuuuu jest niekiedy w dwóch tonacjach. podejrzewam, że to świst powietrza tylko nie wiem gdzie. Wkurza mnie to strasznie.
u mnie jest to samo, tylko te głośne uuuuuuuuuuuuuuuu jest niekiedy w dwóch tonacjach. podejrzewam, że to świst powietrza tylko nie wiem gdzie. Wkurza mnie to strasznie.
Ja mam to samo w swoim mk3 1,9 tdi podczas jazdy nagle zaczyna coś gwizdać nie ma to nic wspólnego z obrotami silnika ,zawsze ma mniej więcej jednakową głośność , po chwili zanika i spokój a dzieje się tak zawsze zimą nie mogę tego zlokalizować.
sprawdź manszety, może któraś się uszkodziła naleciało piachu i załatwiłeś półośkę...
Ale to nie zmienia się przy zmianie prędkości czy obrotów jest na tym samym poziomie słychać takie TIUUUUUUUUUUUUUU i po krótkim czasie zanika i znów spokój na jakiś czas. Nie jest to piszczenie czy ocieranie już drugi rok powtarza się zimą.