Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Generalnie nasze gdybania są o du_pe rozbić. Żeby sie przekonać jak będzie, musisz zrobić program i stanąć z Mazdą na kresce. Wtedy się okaże co i jak.
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
snieg stopnieje, bedzie kreska i dam znać tutaj
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
taa,tylko nadal abf czy c20xe o czym mowa to silniki w NA,a arl czy twój afn to silniki z turbo dużo bardziej zaawansowane technicznie niż poczciwy wolnossący abf. dorzuć do abf turbo tak jak zrobił to jemiol to będzie odpowiednie porównanie.pozdromasakra pisze:marcin 78, to powiedz jeszcze, jak wyglada wyścig C20XE z moim AFNem i ARLem .... bo w koncu dużo sie słyszy, że tdi engines are for older citizens
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
jawor87,
jak by 1,9 tdi nie mial turbo to by mial z 70 koni, a nie 150. Poza tym tdi produkują od 93 roku, a inne turbo diesle (1,6 td) od lat 80tych, wiec nie wiem czy az tak bardziej zaawansowany.
I po co to prowokowanie do dyskusji N/A vs turbo diesel, czy tam diesel vs benzyna, ktora jest bez sensu.
A czy ja płakałem, ze moj golf wazy 1400 kg ma okolo 200+ps i sciga sie z autem lżejszym o pół tony (corsa B, czy tam kadett C20XE) - czyli jest niesprawiedliwe ze taka corsa/kadett nie ma turbo ? a moze moi "rywale" powinni mieć dociązone auta do 1400 kg żeby bylo fair ?
jak by 1,9 tdi nie mial turbo to by mial z 70 koni, a nie 150. Poza tym tdi produkują od 93 roku, a inne turbo diesle (1,6 td) od lat 80tych, wiec nie wiem czy az tak bardziej zaawansowany.
I po co to prowokowanie do dyskusji N/A vs turbo diesel, czy tam diesel vs benzyna, ktora jest bez sensu.
A czy ja płakałem, ze moj golf wazy 1400 kg ma okolo 200+ps i sciga sie z autem lżejszym o pół tony (corsa B, czy tam kadett C20XE) - czyli jest niesprawiedliwe ze taka corsa/kadett nie ma turbo ? a moze moi "rywale" powinni mieć dociązone auta do 1400 kg żeby bylo fair ?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
masakra, żadna prowokacja;p według mnie nie ma co porównywać grubo porobionego Tdi z pb w NA bo nawet większa waga tak jak piszesz nie stanowi problemu przy mocy 200+ps i zapewne 400+nm. Ci co śledzą forum wiedzą że porobiłeś abf-a yahoo
schodząc na ziemie bez nerwów złośliwości jak ktoś chce się próbować mocniejszym,słabszym autem,tudzież o podobnej mocy,czemu nie...wszystko jest dla ludzi;P a jak by nie patrzył: KiLL jest KiLL
pozdro
mam nadzieje że niemasakra pisze:A czy ja płakałem, ze moj golf wazy 1400 kg ma okolo 200+ps
zapewne nie:) pewnie ktoś tam sobie tak wymarzył że jego auto będzie w na, lub jak to bywa często gęsto ma ograniczenie w formie pln-ów .masakra pisze:czyli jest niesprawiedliwe ze taka corsa/kadett nie ma turbo ?
schodząc na ziemie bez nerwów złośliwości jak ktoś chce się próbować mocniejszym,słabszym autem,tudzież o podobnej mocy,czemu nie...wszystko jest dla ludzi;P a jak by nie patrzył: KiLL jest KiLL
pozdro
Ibi 0-100km/h ABF
Golf III 1.9 TDi ( 1Z - 90 PS ) vs Audi A4 Kombi 2001 1.9 TDi ( 110 ps ) Quattro?
Z Kreski ?? Help me ??
Mi się zdaje że będzie remis tzn bardzo bardzo malutka różnica co wy na to ? vs
Z Kreski ?? Help me ??
Mi się zdaje że będzie remis tzn bardzo bardzo malutka różnica co wy na to ? vs
- xxxGlaDxxx
- ...
Z kreski Audi powinno zmieść Golfa z powierzchni ziemi Nie ma co nawet nad tym dywagować. Quattro to quattro.
Moim skromnym zdaniem wiele te quattro by nie odjechało. Przy takim klocku i tylko 110KM to nawet quattro nie pomoże
co do c20xe, jak jeszcze było sucho latałem z takim ale w w budzie Nexii fajnie zrobionej ale od startu jej odchodziłem.
1, 2 w miare równo ale i tak wychodzilem caly czas na prowadzenie, a po wbiciu 3-ki to juz wogole.
1, 2 w miare równo ale i tak wychodzilem caly czas na prowadzenie, a po wbiciu 3-ki to juz wogole.
-
- Nowicjusz
Moja octa 1.9 tdi 160 KM i 375 nm vs passat 2.0 tdi 170 KM, jakby to moglo wygladac ?
-
- Użytkownik
Kolega ma takiego paska i w sumie to jezdzi, ale spodziewalem sie czegos wiecej od 170 koni, pozatym taki pasek ma 350nm , wiec na 100% go objedziesz zwlaszcza, że octavia jest sporo lzejsza.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Ja moja Bora ~150KM objezdzam takie paski wiec Ty tymbradziej powinienes \
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Ibiza z 2001 roku 90KM TDI vs GOLF II z silnikiem o oznaczeniu SB GTD
jak sądzicie które będzie szybsze? gdyby golfa troszkę podkręcić lub zrobić drobny zabieg mechaniczny to była by szansa?
jak sądzicie które będzie szybsze? gdyby golfa troszkę podkręcić lub zrobić drobny zabieg mechaniczny to była by szansa?