Golf4 nie moge odpalic miga kontrolka kluczyk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam powazny problem ze swoim golfem 4 1.9 tdi z 1999r dzisiaj zmieniłem odudowe kluczyka bo mi sie stara zniszczyła i po zmianie jak wkladam kluczyk do stacyjki mryga kontrolka kluczyk i auto gaśnie.Jak zobaczylem ze jest problem spowrotem kluczyk przelozylem do starej obudowy i nici dalej mryga kontrolka a przed wymiana obudowy auto normalnie odpalalo kupilem nowe baterie i tez nici.Co zrobić? moze sie cos rozkodowalo ? jak uruchomić auto ? zeby chociaż do mechanika dojechać?????
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
spróbuj przekręcić kluczyk w stacyjce i poczekać (na włączonym zapłonie) ze 20min...u mnie po zabawach z zegarami takie coś działa
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Po wyjęciu baterii z kluczyka padło immo (miałem tak). Jeśli nie pomoże porada wyżej to trzeba zapisać od nowa klucz vagiem.
-
- Nowicjusz
Amozecie mi napisać jak to się robi tz koduje pilot vagiem. Kabel posiadam i jakiegos vaga tez.
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Golf4 nie moge odpalic miga kontrolka kluczyk
Sprawdź jeszcze coś takiego: wsadź klucz w stacyjkę, przekręć i naciśnij zamykanie.
Do dopisania VAGiem do licznika nowego klucza potrzebujesz PIN licznika. Szukaj na forum...
Do dopisania VAGiem do licznika nowego klucza potrzebujesz PIN licznika. Szukaj na forum...
Kolego ,a pastylkę imo przełożyłeś? imo jest nie zależne od pilota i jest wklejone w obudowę . masz 2 klucz to spróbuj jak działa to uszkodziłeś pastylkę w starej obudowie i trzeba kodować jak kolega napisał.griszadamian pisze:Witam mam powazny problem ze swoim golfem 4 1.9 tdi z 1999r dzisiaj zmieniłem odudowe kluczyka bo mi sie stara zniszczyła i po zmianie jak wkladam kluczyk do stacyjki mryga kontrolka kluczyk i auto gaśnie
-
- Nowicjusz
A gdzie jest ta pastylka i jak wygląda ? bo ja przełożyłem tylko płytkę bo nic innego tutaj nie widze. A da sie jakos wylaczyc ten immmo i odpalic auto zeby do mechanika dojechać?
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Powiedzcie czy jest jakas mozliwośc odpalenia auta? zeby ominac ten immo bo musze dojechac do miasta obok do elektryka i chce chociaz jednorazowo odpalic auto.Prosze o jakąś porade bo mam problem a potrzebuje auta.
na hol i po problemie,niech się elektryk martwi i tak swoje weźmie
innego rozwiązania w twoim przypadku nie widzę
innego rozwiązania w twoim przypadku nie widzę
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
sprobuj przylozyc stary kluczyk w okolicach stacyjki i odpal nowym - zobacz czy zadziala, jesli tak - musisz przelozyc immo
-
- Nowicjusz
No właśnie przykładałem stary kluczyk i dalej nic kurcze nie wiem co jest ...wczoraj przed przelozeniem normalnie auto odpalało a teraz mryga ten kluczyk.
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie wystarczy przyłożyć bo to za daleko nawet jak bardzo blisko przyłożysz (klucz do klucza), próbowałem tak kiedyś i lipa. Pisałeś na początku, że przekładałeś po tym zdarzeniu klucz w starą obudowę i nic to nie dało czyli zgubił immo i nic nie zrobisz.
Zrób zdjęcia starego klucza w środku i zamieść tu to Ci powiem gdzie jest pastylka żeby ja przełożyć.
Dobrze radzi kolega norek111 - na hol i do elektryka jak nie masz pinu licznika albo poszukaj kogoś na forum z Twojej okolicy kto ma kabel i potrafi odczytać pin z licznika, zakodować Ci klucz. Elektryk do 100zł powinien wziąć za odczyt PIN i kodowanie klucza (warunkiem jest przełożona pastylka).
Zrób zdjęcia starego klucza w środku i zamieść tu to Ci powiem gdzie jest pastylka żeby ja przełożyć.
Dobrze radzi kolega norek111 - na hol i do elektryka jak nie masz pinu licznika albo poszukaj kogoś na forum z Twojej okolicy kto ma kabel i potrafi odczytać pin z licznika, zakodować Ci klucz. Elektryk do 100zł powinien wziąć za odczyt PIN i kodowanie klucza (warunkiem jest przełożona pastylka).
-
- Nowicjusz
Jutro zaciągne auto do mechanika.Teraz kluczyk zostawilem mechanikowi niech probuje cos zrobic i zeby sprawdzil czy dobrze przelozylem dalem mu tez ten stary kluczyk.Jak mu sie nie uda jutro zrobie fotki rozebranego kluczyka i wstawie na forum i bedzie trzeba cos myslec.