[MK III] Wymiana płynu chłodniczego...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK III] Wymiana płynu chłodniczego...
Witam,
chciałem się dowiedzieć, jak wymienić płyn chłodniczy w Golfie III? Teraz mam..... Wodę i musze w końcu wlać płyn, tylko jak wylać wodę?
I ile ??litrów?? płynu trzeba wlać?
chciałem się dowiedzieć, jak wymienić płyn chłodniczy w Golfie III? Teraz mam..... Wodę i musze w końcu wlać płyn, tylko jak wylać wodę?
I ile ??litrów?? płynu trzeba wlać?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
widzę ze i drugi kolega się nie orientuje......kabuz pisze:dobrze kolega muwi sciągnij dolny wąż od chlodnicy i odkrec korek z zbiorniczka
więc podam rozwiązanie..... obie odpowiedzi są poprawne POD WARUNKIEM !!! ze silnik bedzie rozgrzany i termostat otwarty....
w przeciwnym wypadku spuscisz wodę TYLKO z chłodnicy !!! ta w bloku zostanie
[ Dodano: Czw Maj 18, 2006 11:44 ]
PS.... uważaj i nie poparz się
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Tak, ściągniecie dolnego węza w chlodnicy tez jest wyjsciem ale ja np. mam tam orginalną opaske(jednorazową)i szkoda mi jej rozwalac bo eleganco trzyma Nie wiem jak w innych slinikach ale w moim jest wyciagana rurka od plynu zaraz kolo termostatu-zabezpieczona taka zawleczka jak czujnik temp cieczy.
Ogolnie to mogliby zrobic tak jak bylo np. w poldkach-czyli mały kranik na dole chłodnicy
Ogolnie to mogliby zrobic tak jak bylo np. w poldkach-czyli mały kranik na dole chłodnicy
Na ciepłym silniku zdejmnij waz dolny od chłodnicy odkreć korek z zbiorniczka. Pożniej zakaładasz waz i wlewasz nowy płyn ok 5-6 litrów warto miec wiecej bo jak zalejesz do pełna, pojeździsz troche i czasmi trzeba znowu dolać. Uważaj jak odkrecasz korek ze zbiorniczka na ciepłym silniku zebys sie nie popazył.
Jak nie chcesz sie bawic to kup plyn podjedz do warsztatu koles Ci to w 10 minut zrobi
Pozdrawiam
Jak nie chcesz sie bawic to kup plyn podjedz do warsztatu koles Ci to w 10 minut zrobi
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Być może. Nie miałem jeszcze okazji zobaczyć jak to jest zrobione.Ale w książce "niebieskiej" wyadwnictwa AUTO na stronie 72 jest napisane,żeby tak ustawiać więc jak u siebie wymieniałem to tak zrobiłem .Dzisiaj zobaczę jak to jest zrobione bo mam całe auto rozebrane.Konserwacjapushkin77 pisze:a to akurat nie ma ŻADNEGO znaczenia....BeBe_1 pisze:A ogrzewanie ustawione na full