Regulacja ssania. 1.3 gaźnik.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. mam problem. pod odpaleniu auta trzyma obroty ok 700 czyli nie włącza się ssanie. Po jakimś czasie (ok. 3-4km) obroty rosną albo na 1100obr albo na 1400obr (ssanie włączone). Da się to jakoś wyregulować i odpowiednio ustawić? Da się z tym jeździć jednak czasem denerwuje.
Pozdrawiam,
Grado ;)
Grado ;)
- mateusz889
- Mały gagatek
kolego sprobuj przed odpaleniem z 2 razy wcisnac gaz i odpalic, moze cos to pomoze 

- BeEerT
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam to samo. Wciskam gaz przed odpaleniem, ale to nic nie daje. Dopiero jak zdejmę pokrywę od filtra powietrza, nacisnę gaz do końca i domknę palcem przesłonę, to wtedy ładnie zaskakuje i jest git. Nie mam pojęcia dlaczego muszę to ręcznie robić
Re: Regulacja ssania. 1.3 gaźnik.
ja robie to samo co kolega wyzej bo inaczej bym akumulator zjeździł najprawdopodobniej jest to wina tej sprezyny ktora jest w gazniku gdzies wyczytalem na forum ze ona sie psuje badz spada z bolcuow. ja osobiscie nie znam sie na gaznikach i nie chcę sie tam dotyka zbyt wiele przy wolnej chwili udam sie do fachowca.
- BeEerT
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja byłem u "fachowca", wziął ode mnie w sumie koło 160 zł i dalej to samo, więcej do niego nie pojadę.
W sumie to może masz racje, co do tej sprężyny, jak znajdę chwile to popatrzę na to
.
W sumie to może masz racje, co do tej sprężyny, jak znajdę chwile to popatrzę na to

ale naprawdę do porządnego fachowca który zna sie akurat na gaźnikach mam tu takiego jednego jak go odwiedzę i sie dowiem co jest u mnie to bd pisał 

- BeEerT
- Mały gagatek
- Kontakt:
A słuchajcie jak silnik złapie trochę temperatury to na wolnych obrotach gaśnie. Problem znika, gdy się w pełni nagrzeje. Co to może być?
- Paweł Marek
- V.I.P.
za krótko działa sanie. Opis regulacji w serwisówce.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
u mnie tak po 10 min jak zlapie tem i spuszcze mu noge z gazu to juz chodzi no moze mniej niz 10 

Ssanie zupełnie nie chodzi. Ja tak właśnie mam teraz, padło mi ssanie w moim 1.3 MH, są plusy i minusy automatycznego ssania, ja widzę przez cały okres użytkowania tylko minusy...
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b6c98f6f9ce096d.html][img]http://images39.fotosik.pl/170/4b6c98f6f9ce096dm.jpg[/img][/url]
- BeEerT
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mógłbyś bardziej rozwinąć, bo nie bardzo rozumiemPaweł Marek pisze:Opis regulacji w serwisówce

Opis regulacji masz w książce serwisowej.Tylko trzeba ją posiadać,ja mam coś podobnego,ale niestety tam tego nie znalazłem.Jeśli ktoś by mógł to rozwinąć lub podać linka do tej książki w pdf'e było by super.
Co do automatycznego ssania to się zgadzam.
Co do automatycznego ssania to się zgadzam.