Paruja szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paruja szyby
Witam
Paruja mi szyby i nie wiem gdzie szukac filtra bo pewnie w tym jest problem i ewentualnie jak sie do niego dostac??
Paruja mi szyby i nie wiem gdzie szukac filtra bo pewnie w tym jest problem i ewentualnie jak sie do niego dostac??
- Molko90
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paruja szyby
filtr filtrem... można też przetrzeć szyby zwykłym szamponem do włosów najlepiej dziecięcym bambino tylko że to działa tak koło tygodnia i potem trzeba znowu
a filtr pewnie pod szybą będzie i pewnie ciężko się tam dostać
a filtr pewnie pod szybą będzie i pewnie ciężko się tam dostać
Paruja szyby
Temat przerabiałem u siebie tydzień temu.
Dywaniki wyrzucić, wnętrze osuszyć. Gazety pod dywaniki i na dywaniki. Po 3 dniach problem z głowy.
Nadmienię, że miałem nówkę filtr i czyste myte szyby
Dywaniki wyrzucić, wnętrze osuszyć. Gazety pod dywaniki i na dywaniki. Po 3 dniach problem z głowy.
Nadmienię, że miałem nówkę filtr i czyste myte szyby
Paruja szyby
Szyby trzeba umyć płynem do szyb (odtłuścić) dokładnie. Tak jak kolega powyżej mówi - wysuszyć wnętrze (na zimę powinno się używać dywaniki gumowe korytkowe, wtedy woda zostaje na dywaniku i nie moczy nam tapicerki). Jak wysuszysz wnętrze i umyjesz szyby to problem powinien minąć. Możesz spróbować też wymiany filtra kabinowego, to też może być powód.
Jeśli nic nie pomoże, to może nagrzewnica jest uszkodzona. Klimę masz?
Jeśli nic nie pomoże, to może nagrzewnica jest uszkodzona. Klimę masz?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Paruja szyby
Porozkładaj na dywaniki gazety papierowe pomaga i wywietrza auto raz na jakiś czas
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pablo Corrado
- Forum Master
Paruja szyby
W Mk5 filtr kabinowy jest pod schowkiem nad nogami pasażera - wsuwany pionowo w ramce.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Paruja szyby
jeszcze od czasu do czasu polecam odkurzyc fotele , przed koncem jazdy ustawic na chwile nawiew na zimne powietrze + na minutke otworzyc drzwi po zgaszeniu
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paruja szyby
Dzieki za odpowiedzi dzisiaj wyczyszcze dokładnie szyby i wymienie filtr kabinowy i zobaczymy co bedzie dalej
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paruja szyby
Filtr wymieniony , szyby wyczyszczone i dalej to samo paruja :/ szyby zamarzaja od srodka.Jak rano wstaje do pracy to czeka mnie skrobanie bo wieczorem jak wracam to sa zaparowane
Paruja szyby
Darek_21, jak myles szyby przy + 2 stopniach i ich nie wysuszyles porzadnie w cieplym garazu to teraz beda ci dopiero marzly i parowaly . Tez tak zrobilem i musialem do kumpla do ogrzeanego garazu dac auto na caly dzien bo byla masakra
Paruja szyby
Chłopie pakuj gazety (tylko takie szare nie kolorowe g...) pod dywany i na 2 noce na dywany. Daje se jaja obciąć, że nic Ci nie zamarznie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paruja szyby
musze spróbować pare metod.Zaczne od wyciagniecia dywanikow i powykładam gazetami , zobaczymy czy cos pomoze a jak nie to bede pisał bo troche uciazliwie sie jezdzi z zaparowanymi szybami
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Paruja szyby
Darek_21, też korzystaj częściej z klimatyzacji a dokładnie z funkcji osuszania przedniej szyby dostępna jest w climaticu jak i climatronicu, jednocześnie wykorzystaj urządzenie PTC odpowiedzialne za dogrzewanie wnętrza w Mk5