Witam. mam problem z odpaleniem auta.po poszperaniu okazalo sie ze jedna swieca jest ulamama i czesc jej znajduje sie w tym plastikowym łaczniku co do kazdej swiecy przychodzi..fachowo sie to zwie chyba "mostek stykowy z wiazka" dodatkowo na koncach tego "gumowego" mostka ,łacznika jest on przytopiony i mysle go wymienic w poniedzialek.tylko czy da sie go kupic ? czy bedzie razem z nim jakas wiazka kabli? bo ja jakos wtyczki tam nie widzialem.... jezeli mial ktos z tym do czynienia to bede wdzieczny za pomoc,,,
ps jakie sa ori swiece wkladane do golfa? 98 110km ..zebym wiedzial jakie kupic nie muszac wykrecac starych i isc z nia w rece tzn wymiary by mi pasowaly:)
mostek do swiec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- majma golf
- Mały gagatek
- majma golf
- Mały gagatek
mostek do swiec
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=369651" onclick="window.open(this.href);return false;
znalazlem takie cus i czesc moich pytan wyjasnila sie:/.. moze da sie jakos wyciagnac z tego łacznika ułamana swiece? co Wy na to?
znalazlem takie cus i czesc moich pytan wyjasnila sie:/.. moze da sie jakos wyciagnac z tego łacznika ułamana swiece? co Wy na to?
mostek do swiec
pewnie da sie wyciagnac. Wydaje mi sie tylko ze pewnie ta blaszka sciskajaca trzonek elektryczny swieczki jest juz nieco uszkodzona i nie bedzie dobrze przewodzic prad.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
mostek do swiec
moim zdaniem bez najmniejszych problemów dasz radę wyciągnąć tą resztkę świecy z tego mostka , zaopatrz się w dobre precyzyjne szczypce i po sprawie .
co do świec do golfa to idź do sklepu powiedz do czego chcesz świece i takie ci sprzedadzą , ważne żebyś wziął dobre jakościowo , czyli z górnej półki te z dolnej półki czasem nie przejeżdżają sezonu nawet i są zepsute
co do świec do golfa to idź do sklepu powiedz do czego chcesz świece i takie ci sprzedadzą , ważne żebyś wziął dobre jakościowo , czyli z górnej półki te z dolnej półki czasem nie przejeżdżają sezonu nawet i są zepsute
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
-
- Użytkownik
Re: mostek do swiec
A ja powiem tak.Mój golf IV przed wymianą akumulatora odpalał nie specjalnie,Wymieniłem akumulator i też nie było dobrze.Postanowiłem więc wymienić świece.Kupiłem ngk 4 szt. wymieniłem i poprawiło się na tyle,że odpala od pierwszego razu.Ciekawostką w tym jest to,że sprawdziłem stare świece i okazało się,że są dobre.Nie sprawdzałem jednak świec miernikiem.Jest to trochę dziwne bo czytając poprzednie posty dowiedziałem się nie ma znaczenia czy wymienia się jedną,dwie czy wszystkie świece.Jednak myślę,że coś w tym jest kiedy użytkownicy diesli mówią,że świeca mimo działania pod prostownikiem nie działa w miejscu gdzie powinna działać.
bogmaj
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
mostek do swiec
bo to kolego tak jest że ona może iskrzyć jak się jej plusa na łeb poda ale nie koniecznie sie nagrzewa jak trzeba
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO