Reset Radia

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Reset Radia

Post autor: Dawidoosek » sob gru 25, 2010 23:14

Witam panowie mam taki mały problem z radiem którego do tej pory nie zauważyłem a mianowicie radio podczas słuchania głośnej muzyki się resetuje co zauważyłem, że przed resetem radia przygasa wyświetlacz tak jakby za mało prądu dostawał no i w porządku zobaczyłem z tyłu podłączenie czerwony kabel i okazało się że jest trochę za cienki jak na mój gust może przez to nie ma odpowiedniego przepływu prądu i tu moje pytanie jak taki przewód wymienić bo to co znajduje się za deską rozdzielczą to na razie nie odkryte tereny przeze mnie jakby ktoś mógł podpowiedzieć gdzie i jak to zrobić to byłbym wdzięczny :)

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Reset Radia

Post autor: Paweł Marek » sob gru 25, 2010 23:36

sposobów podłączenia radio jest wiele, nikt nie jest jasnowidzem. Musisz się dowiedzieć czy jest wykorzystana oryginalna kostka, czy oryginalna z przeróbkami, czy jeszcze inaczej. Prawdopodobne jest że pada styk w stacyjce (ten co działa po włożeniu kluczyka bez przekręcania), ale innych możliwości jest multum

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Reset Radia

Post autor: Dawidoosek » ndz gru 26, 2010 09:04

w takim razie będę musiał poszukać przyczyny a od czego radzisz zacząć ? jest tam jeszcze taki bajer że kabel żółty z czerwonym włożony jest do jednego gniazda to chyba podtrzymanie jeśli się nie mylę może to tak zostać czy nie bardzo ? a kostka chyba oryginalna

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Reset Radia

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 26, 2010 09:48

Dawidoosek, tyle tylko moge napisać że w kostce stacyjki oryginalnej jest m. in. plus stały i plus po włożeniu kluczyka. Prawie wszystkie niefabryczne radia wymagaja zamiany tych kabli miejscami. I główne zasilanie radia biegnie z kabla zasilanego z delikatnego styku w stacyjce, który nie znosi dużego obciążenia, a drugim z tych kabli leci tylko maleńki prąd do podtrzymania pamięci

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Reset Radia

Post autor: powalla » ndz gru 26, 2010 12:12

Polecam poczytać forum ...ileż można pisać o kostce isso?

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”