Kolejna dwójka... inspiracja był golf Marasa, jest to w sumie jego kopia, jedynie zmienione ma pewne szczegóły... Ale zacznijmy od początku...
Model odkupiłem w sierpniu od kolegi Rajo... model nie był w najlepszej kondycji, szyba przednia uwalona w kleju i przylepiona na superglue, tak mocno ze słupki się posypały i trzeba było je naprawiać, klapa bagażnika miała sporo nie równości i listwa tez nie była idealna. Podwozie także nie rzucało na nogi, ale bylem tego świadomy przy kupnie ze model będzie w nie najlepszym stanie...
Tak bylo:
Po rozebraniu do ostatniej części zabrałem się za naprawę i wymianę części... Model dostał nowe wnętrze i elementy podwozia. Nadwozie tez zostało odnowione, po szpachlowane zostały dziury i poprawione wszystkie linie blach, a także naprawione słupki A, a szyby zostały wymienione na nowe. Prace trwały kolo 2 tyg.
Zmiany:
- lakier z palety BMW
- brak oznaczeń
- zderzaki US z chromowanymi listwami
- nowy grill Westmorland
- żółte klosze lamp
- pomarańczowe kierunki w zderzaku
- wąski hokej
- seryjne tylne lampy
- fifka zagięta
- dorobione lusterka z wersji na pełne okno, okna boczne także zostały wymienione
- klamki chromowane
- zaklepane nadkola
- obniżone zawieszenie
- poszerzone stalówki z kapslem od VW T1
- bezowa tapicerka
- flocking podłogi i połki bagażnika
- brązowy tunel i deska rozdzielcza
- kierownica z mk1 GTI
- gałka zmiany biegów z GTI
- czarne podwozie
VW Golf II Cult
VW Golf II Cult
Fajny żeby nie front Jetta Front by się tu nadawał
CONTINENTAL ContiEcoContact CP 195/65 R15 91V Z NOWYM STALAKIEM ORI VW SPRZEDAM !!!!
- DeicidE
- Serpent In The Engine
- Kontakt:
VW Golf II Cult
Odratowany.
Lampy, no trudno , i tak jest lepiej.
Lakier - świetnie jarmarki - świetnie koła - fajnie, może lepiej by pasowały do pary z chromowanym bagażnikiem dachowym...
Lakier - świetnie jarmarki - świetnie koła - fajnie, może lepiej by pasowały do pary z chromowanym bagażnikiem dachowym...
VW Golf II Cult
Ten grill mnie denerwował od początku, jeszcze jak był srebrny... ale jakoś nie moglem się zebrać w sobie żeby coś ulepić nowego, ale w końcu zabrałem się za poprawki i nie dawno grill poleciał na śmietnik, a w jego miejsce pojawił się nowy Westmorland, z chromowanym znaczkiem (metaltranfer) i chromowana obwódka. Lampy są seryjne bez soczewki, bo nie pasowały do tego stylu Kosmetyka dotknęła tył, pojawił się znaczek VW (też metaltranfer), oraz pomalowałem listwę klapy w czarny matt. Lakier dostał polerkę ponownie oraz woskowanie.
Re: VW Golf II Cult
Co rusz w każdym temacie masz pretensje Co nie pasuje Ci tym razem ? Wyjaśnij mi bo nie rozumiemDeicidE pisze:Odratowany.
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter