Załączanie alarmu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Załączanie alarmu
Problem od momentu jak auto kupilem. Czyli alarm sie zalacza i dziala jak trzeba. To samo z wylaczaniem. Małe "ale" dotyczy tego, ze przy wlaczaniu/zamykaniu auta nie mrugaja kierunki, a chyba powinny, bo widzialem w innych "czwórkach". Przy otwieraniu kierunki mrygają
Auto z roku 99, kluczyk scyzoryk dwuprzyciskowy.
Ktos sie orientuje w temacie ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Załączanie alarmu
Prawdopodobnie masz wyłączoną opcje potwierdzania zamknięcia i otwarcia zamków. bez problemu możesz to aktywować. Miałem podobna sytuacje tyko ja dodatkowo wyłączyłem syrenkę alarmu.
Jest jeszcze jedna opcja, któryś zamek nie sejfuje drzwi tzn. zamek podczas zamykania wydaje charakterystyczny dzwięk zamyka się na dwa razy pierwszy zamyka drzwi a drugi sejfuje zamek elektromagnesem zapobiega to otwarciu zamka od środka auta.
Takie zjawiska pojawiły się w moim MK4.
Jest jeszcze jedna opcja, któryś zamek nie sejfuje drzwi tzn. zamek podczas zamykania wydaje charakterystyczny dzwięk zamyka się na dwa razy pierwszy zamyka drzwi a drugi sejfuje zamek elektromagnesem zapobiega to otwarciu zamka od środka auta.
Takie zjawiska pojawiły się w moim MK4.
Golfik http://www.przeklej.pl/plik/golf-4-sport-line-jpg-002b7t1p2agh
Załączanie alarmu
Gkl
Jak nie bedziez mogl znalezc to daj znac to zajrze do VAGa
Pozdro
Nie pamietam w tym momencie w ktorym miejscu to sie uaktywnia VAGiem ale napewno jest taka funkcja bo sam to u siebie robilem. Czyli kolega mial racje z tym uaktywnianiem.passeo pisze:Problem od momentu jak auto kupilem. Czyli alarm sie zalacza i dziala jak trzeba. To samo z wylaczaniem. Małe "ale" dotyczy tego, ze przy wlaczaniu/zamykaniu auta nie mrugaja kierunki, a chyba powinny, bo widzialem w innych "czwórkach". Przy otwieraniu kierunki mrygają
Jak nie bedziez mogl znalezc to daj znac to zajrze do VAGa
Pozdro
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
Załączanie alarmu
Dzieki koledzy za podpowiedzi.
Wiec pobieglem w te pędy do auta z kompem i podlaczylem jak kazaliscie...
Niestety efektu brak. Ustawione sa kanały 08 (Unlocked Blink) i 09 (Locked Blink) na wartosc 1 czyli ON, ale sytuacja bez zmian
Jakies inne pomysly ?
Niestety efektu brak. Ustawione sa kanały 08 (Unlocked Blink) i 09 (Locked Blink) na wartosc 1 czyli ON, ale sytuacja bez zmian
Jakies inne pomysly ?
Załączanie alarmu
Dzieki koledzy za podpowiedzi.
Jakies inne pomysly ?
Jakies inne pomysly ?
Załączanie alarmu
Wydaje mi się że masz zimne luty w zamku.U mnie dioda przy drzwiach i mrugnięcie kierunkami następuje dopiero po 3 lub 4rokrotnym przyciśnięcia przycisku zamykania
Załączanie alarmu
Czy moze to miec zwiazek z tym ze mam padniety microswitch w prawych przednich drzwiach ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Załączanie alarmu
Sprawdz sejfowanie zamków jak mówiłem.
Zamek który jest zepsuty zasejfuje się dopiero po naciśnięciu drugi raz guzika zamykania drzwi na pilocie.
Ja zdjagnozowałem to w ten sposób.
Zamek który jest zepsuty zasejfuje się dopiero po naciśnięciu drugi raz guzika zamykania drzwi na pilocie.
Ja zdjagnozowałem to w ten sposób.
Golfik http://www.przeklej.pl/plik/golf-4-sport-line-jpg-002b7t1p2agh
Załączanie alarmu
Potwierdzam,u mnie też tak było,czasem mrugały,czasem niezikr6 pisze:Wydaje mi się że masz zimne luty w zamku
Sprawdz domykanie z kluczyka,u mnie jak nie mrugało,nie można było domknąć szyb.
co to znaczy zasejfuje?swiergus pisze:Zamek który jest zepsuty zasejfuje się dopiero po naciśnięciu drugi raz guzika zamykania drzwi na pilocie.
Załączanie alarmu
Zapisze w pamiecibongo pisze:co to znaczy zasejfuje?
Ostatnio zmieniony ndz sty 02, 2011 20:37 przez olsen72, łącznie zmieniany 1 raz.
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
Załączanie alarmu
a mi się wydaje że mogą być bezpieczniki walnięte, ja tak miałem, fakt że mk3 ale przewody z centralki które idą do kierunków mam zabezpieczone bezpiecznikami i one były spalone, po wymianie wszystko OK.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Załączanie alarmu
Trzeba wsiąść do auta i zamknąć pilotem. Po kolei potem próbować otwierać drzwi od wewnątrz-jeśli któreś się otworzą, to mikrostyk do wymiany, albo luty do przelutowania. Jeśli żadne z drzwi się nie otworzą w ten sposób, to błąd wprowadza krańcówka maski, lub bagażnika.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Załączanie alarmu
Sprawdzone... Żadne drzwi sie nie otwierajaPablo Corrado pisze: próbować otwierać drzwi od wewnątrz-jeśli któreś się otworzą, to mikrostyk do wymiany
W tylnej klapie jest krancowka ?
Gdzie ewentualnie szukac tego odpowiedzialnego za "niemryganie" kierunkow w Mk4 ? No bo rozumiem, ze nie w skrzynce z lewej strony deski...evil666 pisze:a mi się wydaje że mogą być bezpieczniki walnięte
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Załączanie alarmu
W tylnej klapie jest krancowka ?
krańcówka jest w zamku ryglującym
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO