[zestaw] golf III

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

harpagon
Nowicjusz
Nowicjusz

[zestaw] golf III

Post autor: harpagon » wt sty 04, 2011 20:28

Witam, mam mały problem z podłączeniem radia. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Golfa III ale niestety nie było w nim radia. Więc zakupiłem radio Pioneer DEH-2220UB. I tu pojawił się problem. Szukałem wszędzie odpowiedzi lub pomocy ale nie znalazłem. Otóż w samochodzie oraz w złączce jaka była przy radiu kształt wtyczek jest identyczny lecz układ kabli jest zupełnie inny. Poniżej zamieszczam zdjęcia z ów wtyczkami.
W samochodzie:
http://img340.imageshack.us/i/dsc00063w.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Złączka:
http://img233.imageshack.us/i/dsc00067zj.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam za jakość zdjęć. Aha i mam jeszcze jedno pytanie jeśli chce zamontować w przednich drzwiach woofery a w lusterkach lub w słupkach tweetery to co mam zrobić z głośnikami w desce rozdzielczej?

Awatar użytkownika
powalla
_
_

[zestaw] golf III

Post autor: powalla » wt sty 04, 2011 21:23

No przecież wpinasz i po bólu ...nie da się tego inaczej wpiąć , bo wypusty w obu kostkach są inaczej położone. Jedna to zasilanie , a druga głośnikowa (widać że masz w niej tylko wejścia na 2 głosniki ) .

Polecam poszukać rozpiski kostki ISSO i podłączać kable zgodnie z tą normą . Jeśli nie potrafisz podjedź do elektryka , zakładu CA , to za parę zł Ci to zrobią.

harpagon
Nowicjusz
Nowicjusz

[zestaw] golf III

Post autor: harpagon » wt sty 04, 2011 22:53

To ja wiem że wypusty są inaczej i że się da tylko w jeden sposób wpiąć tylko chodzi mi oto, że tam styki są inaczej w złączce a inaczej w samochodzie, i boje się że jak podłącze to tak jak jest żeby się coś nie spaliło.

Awatar użytkownika
grubszy55
...
...
Kontakt:

[zestaw] golf III

Post autor: grubszy55 » wt sty 04, 2011 23:04

Nic nie spalisz (masz jeszcze bezpieczniki). Najwyżej nie będzie ci trzymało pamięci radia, ale jak masz takie kabelki Obrazek to zamienisz czerwony z żółtym i będzie ok

koz3r
Użytkownik
Użytkownik

[zestaw] golf III

Post autor: koz3r » wt sty 04, 2011 23:09

harpagon, poczytaj tutaj .. powinno ci sie rozjasnic .. spalic nie spalisz raczej.. jezeli bylo oryginalne radio wczesniej to pewnie starczy zamienic 2 kabelki . Tu masz link : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=364150" onclick="window.open(this.href);return false; , a poza tym jest tu pelno podobnych tematow .. zacznijcie uzywac opcji SZUKAJ

Obrazek

harpagon
Nowicjusz
Nowicjusz

[zestaw] golf III

Post autor: harpagon » wt sty 04, 2011 23:39

Mam taką złączkę:
Obrazek
czyli mam połączyć żółty z czerwonym i będzie dobrze? Dzięki za pomoc a co do szukania to szukałem ale nie za bardzo znalazłem wchodzę dopiero w świat car audio więc przepraszam i darujcie mi, jestem jeszcze laikiem :)

Awatar użytkownika
grubszy55
...
...
Kontakt:

[zestaw] golf III

Post autor: grubszy55 » śr sty 05, 2011 09:35

Na razie podłącz tak jak jest. Jak coś będzie nie tak dopiero połączysz lub zamienisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”