AFN, dziwny problem ze stukanie? Po remoncie glowicy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: AFN, dziwny problem ze stukanie? Po remoncie glowicy.
witam przy aucie nic niebyło robione zaczeło tak klepać jakieś 2000tys po wymianie oleju na mobil 10w40 super s a apropo jakieś podpowiedzi jak sprawdzić tego klina na wale najgorsze jest to że ten dzwięk wydobywa się z tyłu silnika nie od strony rozrządu czekam na podpowiedzi dziękuje z góry ...
U mnie jest to samo tylko teraz to przestalo bic na jalowym, ale pozniej podczas jazdy bije i w sumie jest tak, ze raz bije, raz nie i tak w kolo... ja zrobilem juz raczej wszystko, tylko dolu nie ruszalem. Jutro pewnie spr dol przez miske, moze panewki... poczytaj na forum, jak spr ten klin...
Nie, bo nie bylo kiedy. jutro moze Aczkolwiek, stawiam na dol. Tak czy inaczej dre jeszcze raz, teraz caly motor i patrze doglebnie. Mozliwe, ze nowy blok daje caly. Cisnienie sprezania przeraza mnie 25 a 35, to jest porazka i dlatego nie bd palil mi. A ze stuka to wyjdzie przy rozebraniu.karol8114 pisze:Sprawdziłeś szklanki?puyoll pisze:puyoll
-
- Nowicjusz
Witam,przymierzam sie do remontu glowicy w zwiazku z tym chcialem dopytac zorientowanych,ile ta "przyjemnosc"bedzie mnie kosztowac(przyblizone koszty).Autko generalnie pali bez problemow,nawet przy -18 tyle ze jak postoi dluzej to przy odpalaniu nie widac go z dymu :?Moj silnik to AFN.No chyba ze taki objaw niekoniecznie musi swiadczyc o uszkodzeniu glowicy,jesli tak to prosze o ew.sugestie co moze byc.Prosze tez o rade czy w ogole jest sens ew remontu glowicy,czy potem nie padnie zaraz dol,na silniku jest 300000km zrobione.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A od kiedy AFN ma klin na wale????puyoll pisze:To samo i u mnie bylo, jest jeszcze. U mnie najprawdopoboniej szklanki, kat wtrysku tak nie bije. Albo jeszcze wtryskiwacz. Tylko, ze u mnie juz nie bije na jalowym, od czasu do czasu w jezdzie.sylwekrok28 pisze:witam panowie mam problem z moim afn czy ktoś morze wysłuchać ten link " onclick="window.open(this.href);return false; dla ułatwienia podpowiem że dzwięk słychać bardziej przy srodkowym słupku dzwi prosze o wysłuchanie i podpowiedzi z góry dziękuje
Spr popychacze, najpierw spr dolne kolo od walu, moze Ci klina urwalo i przeskoczylo, ogolnie spr caly rozrzad. Pozniej szklanki, wtryski. Bylo cos robione przy aucie?
Na wale korbowym
Koszt glowicy u mnie 4 nowe zawory ssace + planowanie + docieranie.. 380zl
U mnie tez tak bylo, ze siwo. Spr najpierw cisnienie, pozniej dzialaj, bo nie wiadomo jak dol.
Koszt glowicy u mnie 4 nowe zawory ssace + planowanie + docieranie.. 380zl
U mnie tez tak bylo, ze siwo. Spr najpierw cisnienie, pozniej dzialaj, bo nie wiadomo jak dol.