Cięzko Kreci. Pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cięzko Kreci. Pomoc
możez też mieć gdzieś stały pobór prądu; jak masz miernik to podłącz go tak:
wyłacz wszystkie odbiorniki, zamknij drzwi (lampki)
odłącz przewód masy od aku
ustaw amperomierz na najwyższy zakres
kabel plusowy amperomierza do przewodu masy
kabel ujemny do minus aku
no i trzeba zmniejszać zakres do najmniejszego - jak pokzuje zero to OK
a jak w pewnym momcie pokazuje ci pobór prądu no to .... wiadomo
szukasz wyjmując bezpieczniki - jesli po wyjęciu kóregoś ci spadnie do zera (lub się zmniejszy - wówczas masz więcej jak jeden obwód uszkodzony) to wiesz gdzie masz przebicie i trzeba szukać usterki; jaki mimo to nie znajdziesz to trzeba szukać poprzez rozłączanie kabli w obwodach nie zabezpieczonych bezpiecznikami
taki sposób znalazłem w kasiążce sam naparwiam
wyłacz wszystkie odbiorniki, zamknij drzwi (lampki)
odłącz przewód masy od aku
ustaw amperomierz na najwyższy zakres
kabel plusowy amperomierza do przewodu masy
kabel ujemny do minus aku
no i trzeba zmniejszać zakres do najmniejszego - jak pokzuje zero to OK
a jak w pewnym momcie pokazuje ci pobór prądu no to .... wiadomo
szukasz wyjmując bezpieczniki - jesli po wyjęciu kóregoś ci spadnie do zera (lub się zmniejszy - wówczas masz więcej jak jeden obwód uszkodzony) to wiesz gdzie masz przebicie i trzeba szukać usterki; jaki mimo to nie znajdziesz to trzeba szukać poprzez rozłączanie kabli w obwodach nie zabezpieczonych bezpiecznikami
taki sposób znalazłem w kasiążce sam naparwiam
Cięzko Kreci. Pomoc
zobacz jaki stan masz kabla który idzie od klemy do rozrusznika plusowego ja tez miałem takie problemy wymieniałem aku rozrusznik i nic kabel był jak by troche po przepalany wymieniłem i kręci bez problemów
Cięzko Kreci. Pomoc
Witam... pytanko mam.. posiadam golfa 2 1.6 w benzynie... problem jest tego typu , że przedwczoraj rano ostatni raz odpalałem auto... dzisiaj próbuje kreci normalnie ale odpalic nie moze... przyczyna moze byc wilgoć?? bo zauwazyłem, ze cały silnik jest mokry... prosze o odpowiedz .. z góry dzieki
Cięzko Kreci. Pomoc
tak Panowie, aku zmieniany kable czyste regulator napiecia wymieniony szczotkotrzymacz wymieniony a dalej ten sam problem ...
Vw dla ludzi z Pasja...
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Cięzko Kreci. Pomoc
może rozrusznik do regeneracji trzeba? ja zbytnio innego rozwiązania nie widze... najlepiej jak byś miał na podmianę
passat b5 115KM AZM 2003r
Cięzko Kreci. Pomoc
miałem w regeneracji, znalazłem temat jeden i mysle ze tez tak jak w tym temacie moze byc zakukajcie
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=26741" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=26741" onclick="window.open(this.href);return false;
Vw dla ludzi z Pasja...
- pancerniak665
- Użytkownik
Cięzko Kreci. Pomoc
powiem ci tak. Z tego co tam zobaczyłem to wygląda na to że szczotki miał nie dawno zmieniane i to bardzo niechlujnie bo tyle czarnego syfu z jego szczotek by nie było. Po prostu poszedł na łatwizne, szczotki zmienił ale już mu się nie chciało sojanu i reszty rozrusznika wyczyścić. Tam koledzy mają racje, jak będą tulejki wyrypane to wirnik może trzeć o stojan, ale tak też się stanie jak jest padnięte łożysko (jak długo się śniga na rozj...banym łożysku to ono coraz bardziej wibruje i może wyrobić gniazdo i wirnik będzie latał jak ku..wa po ulicy.
Tak na przyszłość to proponuje takie rzeczy jak wymiana szczotek, tuleji itp robić samemu. Będziesz wiedział naczym stoisz. Dużo czasu nie zajmuje a w takim przypadku możesz to wyeliminować bo wiesz że było zrobione. Takie moje zdanie.
skoro miałeś w regeneracji i uważasz że mechanior nie spartolił roboty t szukaj innego rozwiązania.miałem w regeneracji
Tak na przyszłość to proponuje takie rzeczy jak wymiana szczotek, tuleji itp robić samemu. Będziesz wiedział naczym stoisz. Dużo czasu nie zajmuje a w takim przypadku możesz to wyeliminować bo wiesz że było zrobione. Takie moje zdanie.
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
Cięzko Kreci. Pomoc
no dlatego teraz bede kołował drugi rozrusznik ktury zregeneruje sam i zobaczymy co z tego bedzie ..
Vw dla ludzi z Pasja...
- pancerniak665
- Użytkownik
Cięzko Kreci. Pomoc
ty nie kołuj rozrusznika tylko najpierw zobacz co ze starym. Jak będzie kibel to wtedy poszukaj. I tak masz unieruchomiony samochód
Cięzko Kreci. Pomoc
dobra ale jak bedzie do dupy juz to bede miał by odrazu wstaic
Vw dla ludzi z Pasja...
Cięzko Kreci. Pomoc
Paniowie problem rozwiązany. rozwiazałem problem sciagałem rozrusznik i wymieniłem tuleje w skrzyni i na talerzu rozrusznika i działa jak powinno działac. dziekuje za pomoc.
Vw dla ludzi z Pasja...
- pancerniak665
- Użytkownik
Cięzko Kreci. Pomoc
Tak jak pisałem. Jak sam wymienisz to wiesz że robota zrobiona.