[Mk3] Problem z ze światłami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] Problem z ze światłami
Pytani kieruje do elektrykow samochodowych.
Mam problem ze swiatlami drogowymi. Kiedy je wlaczam wylaczaja mi sie sw. mijania. Gofera kupilem niedawno i przy swiatlach byla dopieta jakas instalacja elektryczna z 3 przekaznikami. wszystko bylo podpiete po akumulator. do kazdego reflektora bylo pociagniete +12V na swiatla mijania. wyglada mi to na jakas samorobke aby dzialaly sw. dlugie - cholerni wlosi !!! Nie wiem od czego mam zacząć aby to naprawić - moze jest jakis latwy sposob.
A jak nie to czeka mnie wizyta u elektryka
Mam problem ze swiatlami drogowymi. Kiedy je wlaczam wylaczaja mi sie sw. mijania. Gofera kupilem niedawno i przy swiatlach byla dopieta jakas instalacja elektryczna z 3 przekaznikami. wszystko bylo podpiete po akumulator. do kazdego reflektora bylo pociagniete +12V na swiatla mijania. wyglada mi to na jakas samorobke aby dzialaly sw. dlugie - cholerni wlosi !!! Nie wiem od czego mam zacząć aby to naprawić - moze jest jakis latwy sposob.
A jak nie to czeka mnie wizyta u elektryka
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czyli pewnie masz dokładane podwójne światła w miejsce pojedyńczych, a elektryka nie została fachowo przerobiona . Bo tak jest w jednożarówkowych reflektorach H4 że albo krótkie albo długie się świecą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wszystko jest jak najbardziej w porządku..... właczając drogówki mijamia gasną .... I TAK BYC POWINNO !!!
jesli instalacja była działająca a ty ją zdemontowałeś to mogę tylko napisać że frajerem jesteś bo.... instalacja była po to aby wspomóc świecenie .... sugerowałbym ją zamontować spowrotemkoro pisze:przy swiatlach byla dopieta jakas instalacja elektryczna z 3 przekaznikami.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak wlasnie mi sie wydaje bo mam reflektory na 2 X H1Paweł Marek pisze:Czyli pewnie masz dokładane podwójne światła w miejsce pojedyńczych, a elektryka nie została fachowo przerobiona . Bo tak jest w jednożarówkowych reflektorach H4 że albo krótkie albo długie się świecą.
A Pushkin77 NIE GADAJ ZE JESTEM JAKIS TAM FRAJER JAK NI WIDZILES TEJ INSTALKI - POKKRYWY TYNIE POCIETE ZEBY PODPIAC DODATKOWE KABLE A W REFLEKTORACH BYLO WSZYSTKO - ROBAKI, PIASEK I JAKIES INNE SMIECI WIEC MUSIALEM WSZYSTKO CZYSCIC A JEDEN KUPILEM NOWY I TERAZ PO WYJECIU TEJ INSTALKI MAM NORMALNE SWIATLA TYLE ZE BEZ DLUGICH.
Jak kupilem gofera to mialem wlozone juz zarowki H1 jak by kto pytal
A Pawel Marek widac ze zna sie na zeczy jest tak jak mowisz wiec moze mi pomozesz - nie to co Pushkin77 !!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam po jednym i działa.... a co do padniecia to mam to zrobione tak że zdejmuje złączkę i zakładam oryginalną instalację na światła.... zamiana zajmuje 30 sekund... mam H4 i zrobiłem "przekażniki" nie tnąc oryginalnych wiązek.... do tego mam to tak zrobione że nic mi się nie sypie ani nie wpada do kloszy... póki co nic się jeszcze złego niestało