Co z wrakiem po szkodzie calkowitej
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, czytam sobie caly dzial, ale nie znalazlem odpowiedzi na pytanie, co zrobic z wrakiem po szkodzie calkowitej??
Czy wlasciciel jest pozostawiony sam sobie, czy moze "oddac" wrak ubezpieczalni, zeby zaplacili ta obliczona przez nich wartosc wraku?
Czy wlasciciel jest pozostawiony sam sobie, czy moze "oddac" wrak ubezpieczalni, zeby zaplacili ta obliczona przez nich wartosc wraku?
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=61&t=210712" onclick="window.open(this.href);return false; czytał ?
tylko dodam że oferenta na auto szuka się jeśli wartość pojazdu przekracza 4 tys zł , w innych przypadkach (niższe wartości) zwykle wychodzi kasacja pojazdu i auto należałoby zezłomować
tylko dodam że oferenta na auto szuka się jeśli wartość pojazdu przekracza 4 tys zł , w innych przypadkach (niższe wartości) zwykle wychodzi kasacja pojazdu i auto należałoby zezłomować
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zabij mnie
przegladalem ten temat, nie czytalem dokladnie ale pobieznie, bo jest dlugi, ale zeby nie zauwazyc tego co pisze na samym poczatku....
Czyli po stluczce, np okreslaja wartosc przed wypadkiem na 2500zl
wyplacaja 1000zł, a wartosc wraku szacuja na 1500zł
klient zlomuje auto, dostaje za nie powiedzmy 500zł
a co z pozostalym 1000zł, doplaca je ubezpieczyciel, czy po prostu przepadaja ??
przegladalem ten temat, nie czytalem dokladnie ale pobieznie, bo jest dlugi, ale zeby nie zauwazyc tego co pisze na samym poczatku....
Czyli po stluczce, np okreslaja wartosc przed wypadkiem na 2500zl
wyplacaja 1000zł, a wartosc wraku szacuja na 1500zł
klient zlomuje auto, dostaje za nie powiedzmy 500zł
a co z pozostalym 1000zł, doplaca je ubezpieczyciel, czy po prostu przepadaja ??
nawet jak komuś sprzedasz autko za mniej niż wartość wraku to umowę kupna sprzedaży tego wraku przesyłasz ubezpieczalni i dopłacają ci różnice. Sam tak miałem ostatnio dodam że ja w Link4
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Co z wrakiem po szkodzie calkowitej
Ok, dzieki, to juz wiem wszystkolemon1990 pisze:nawet jak komuś sprzedasz autko za mniej niż wartość wraku to umowę kupna sprzedaży tego wraku przesyłasz ubezpieczalni i dopłacają ci różnice. Sam tak miałem ostatnio dodam że ja w Link4
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
lemon1990 pisze:ak komuś sprzedasz autko za mniej niż wartość wraku to umowę kupna sprzedaży tego wraku przesyłasz ubezpieczalni i dopłacają ci różnice
to w zależności od tego jakiej wartości jest auto i czy ubezpieczyciel znalazł oferenta na pojazd czy nie lub przekazał poszkodowanemu informację o ewentualnej kasacji pojazdu.
Jeśli ubezpieczyciel znalazł oferenta , a poszkodowany sprzeda taniej to strata poszkodowanego
jeśli ubezpieczyciel określił wartość wraku ale nie znalazł oferenta to można sprzedać samodzielnie ale nie na zasadzie że wrak za 5 tys sprzedamy za 1 zl , musi być uzasadnienie kwoty za jaką sprzeda się auto
jeśli ubezpieczyciel określił wartość wraku ale nie znalazł oferenta ale koszt przywrócenia auta do stanu z przed kolizji przekracza 250% wartości , ubezpieczyciel informuje o tym fakcie. W tym przypadku wartość wraku jest wypłacana w calości jeśli przedstawimy zaświadczenie o przekazaniu do demontażu
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0