mk2-zamki w drzwiach...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2-zamki w drzwiach...
...kupiłem nową klamkę i chciałem do niej włozyć stary zamek(bębenek) ale niestety nie pasuje i teraz mam dwa rózne od stony kierowcy inny niz od pasażera.Teraz co zrobić jak zostawie tylko jeden w drugim zaslepka to w razie problemów ze zamkiem nie wejde do auta,chyba ,że przez bagaznik bo tam też mam inny zamek,a jak zostawię wszystkie to klucze mi sie nie mieszczą w kieszeni.Poradźcie coś jak tu pokombinować.Pozostaje centralny,to wiem ale bez tego narazie chciałbym sie obejść,bo kasiora potrzebna na inne rzeczy.A tak na marginesie to ile taka centralka do golfa (2 drzwi) kosztowała by z montażem?
jeśli chcesz tanii dobry centralny zamek to szukaj tutaj http://www.batex.hg.pl/ a montaż jast banalnie prosty, sam go napewno zamontujesz, polecam c.zamek LANGEFORD o sile uciągu 6 kg.
...
http://www.hadron.pl/ poszukaj ich na allego - ja jestem zadowolony, za 3d z pilotami 79 pln
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Nie pasuje,jak porównywałem starą klamkę z nową to w tej drugiej jest głębszy rowek.A odnośnie centralnego zamka czy sprzedawane na allegro za 40zł, są warte uwagi,tzn.chodzi mi o jakość i żeby w zimie nie było problemów.bodzio_j pisze:Nie wiem jakim cudem nie pasuje stary wkład zamka.Jeśli masz normalną klamkę to musi - cudów nie ma. Może coś źle zrobiłeś.
witam
widze że koś już walczył z centralnym zamkiem z allegro mam pytanie, w moim mk2 nie można zatrzasnąć drzwi kierowcy poprzez wciśnięcie rygla, jak ominąć to zabezpieczenie , raczej nie na sensu montować siłownika do cięgna rygla bo i tak dzrzwi się nie zamkną, przyznam szczerze że pytam w ciemno bo jeszcze nawet nie zaglądałem pod tapicerke ale zrobie to napewno może już ktoś przebrnoł przez to bardzo skomplikowane zagadnienie
widze że koś już walczył z centralnym zamkiem z allegro mam pytanie, w moim mk2 nie można zatrzasnąć drzwi kierowcy poprzez wciśnięcie rygla, jak ominąć to zabezpieczenie , raczej nie na sensu montować siłownika do cięgna rygla bo i tak dzrzwi się nie zamkną, przyznam szczerze że pytam w ciemno bo jeszcze nawet nie zaglądałem pod tapicerke ale zrobie to napewno może już ktoś przebrnoł przez to bardzo skomplikowane zagadnienie
a probowales zamknac (zablokowac) drzwi kierowcy rygielkiem jak sa zamkniete czy na otwartych drzwiach??
Ja tez montowalem centralny z allegro i drzwi kierowcy nie daja sie 'zamknac' (zablokowac) rygielkiem jak sa otwarte. To chyba jakas blokada zebys sobie kluczykow nie zatrzasnal.
Ja tez montowalem centralny z allegro i drzwi kierowcy nie daja sie 'zamknac' (zablokowac) rygielkiem jak sa otwarte. To chyba jakas blokada zebys sobie kluczykow nie zatrzasnal.
Ostatnio zmieniony śr maja 31, 2006 22:52 przez tronic, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tesh zamontowałem centralny z Allegro i spiąłem go z alarmem.
Ja sie chce to się wszystko da.
Ale ja bym na Twoim miejscu nie zdejmował blokady przed "zatrzaśnięciem"
Pozdejmowałem rygielki z drzwi i zamontowałem blokady w przednich drzwiach.
Teraz przy zamkniętym centralnym nie da się otworzyć drzwi od środka.
Ja sie chce to się wszystko da.
Ale ja bym na Twoim miejscu nie zdejmował blokady przed "zatrzaśnięciem"
Pozdejmowałem rygielki z drzwi i zamontowałem blokady w przednich drzwiach.
Teraz przy zamkniętym centralnym nie da się otworzyć drzwi od środka.
http://www.zmilosciserc.pl/dss.php