Brak ogrzewania w MK 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak ogrzewania w MK 2
Zauwarzyłem że nie działa mi ogrzewanie . Co może być przyczyną ? Płyn chłodniczy mi nie ucieka. Golf 2 1.3 i .
tak szczególnie że ogrzewanie jest na wode...toffi pisze:nagrzewnica napewno moze nie ma w niej oleju
może być zapowietrzona albo zatkana ( zakamieniona )
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
też go wywaliłem i jest okokogut pisze:Ja osobiscie go wywaliłem, auto ładnie się nagrzewa i ogrzewanie ma bardzo wydajne
toffi, to nie grzejnik olejowy sory ale usmiechnolem sie jak to przeczytalem.toffi pisze:nagrzewnica napewno moze nie ma w niej oleju
[ Dodano: Czw Maj 25, 2006 16:16 ]
krojc, nic a nic cieple powietrze ci nie leci czy tylko letnie(jak jest zakamieniona to na 1 biegu cieple a na 2i3 to kicha,zak zazwyczaj jest)
co mi strzelilo do glowy zeby napisac olejpiotr2 pisze:toffi, to nie grzejnik olejowy sory ale usmiechnolem sie jak to przeczytalem.toffi pisze:nagrzewnica napewno moze nie ma w niej oleju
[ Dodano: Czw Maj 25, 2006 16:16 ]
krojc, nic a nic cieple powietrze ci nie leci czy tylko letnie(jak jest zakamieniona to na 1 biegu cieple a na 2i3 to kicha,zak zazwyczaj jest)
[img]http://images2.fotosik.pl/183/0795be97b173c65b.jpg[/img]
jak otworzysz maske i popatrzysz od przodu to po prawej stronie do kabiny pasażerskiej wchodzą 2 węże, to są właśnie do nagrzewnicy. jeden jest podpięto do głowicy, a drugi idzie na przód silnika na dół. na tych wężach są takie plastikowe zaworki, połączone ze sobą cieńką rurką. ja je wyjąłem i zamieniłem na kawałki rurek miedzianych od c.o.
nagrzewnica jest w środku kabiny, trzeba wyjąć środkowy tunel tam jest taka obudowa cała, linki od regulacji są tam podłączone i takie różne duperele . trza sie napracować troche. ale rozepnij te węże i sprubuj w ten od głowicy dmuchnąć jakąś wodą i zobaczysz czy poleci ci z drugiego
nagrzewnica jest w środku kabiny, trzeba wyjąć środkowy tunel tam jest taka obudowa cała, linki od regulacji są tam podłączone i takie różne duperele . trza sie napracować troche. ale rozepnij te węże i sprubuj w ten od głowicy dmuchnąć jakąś wodą i zobaczysz czy poleci ci z drugiego
Cinek, pewnikiem mazsz na myśli termostat układu ogrzewania (foto),krojc, po pierwsze zagrzej samochód i spr. czy masz ciepłe węże do chłodnicy, 2- sprawdz czy masz takowy termostat (foto), jeżeli tak a po rozgrzaniu silnika węże są zimne znaczy sie termostat ogrzewania padł - trzeba go zastąpić kawałkami rurki miedzianej, 3 - jeżeli nie masz termostatu, no to przyczyny mogą być dwie: albo zapowietrzony układ (trzeba go odpowietrzyć czyli otworzyć korek do zbiorniczka wyrównawczego , odpalić silnik i pogazeowć trochę jednocześnie ściskająć i puszczająć górny lub dolny wąż od chłodnicy), albo układ jest zakamieniony a dokładniej nagrzewnica (trzeba odkamienić - w tym celu możesz wlać do układu bytelką octu i parę łyzek soli i tak pojeżdzić ze dwa dni, jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie bedzie nagrzewnica do wymiany)Cinek pisze:na tych wężach są takie plastikowe zaworki, połączone ze sobą cieńką rurką. ja je wyjąłem i zamieniłem na kawałki rurek miedzianych
...