Stukanie z tyłu mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
nie nic z tych rzeczy, ja myśle że to wyłacznie wina amorków jest,teraz robią takie chu....wo że nawet roku nie wytrzymają na naszych zajebistych polskich drogach
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Stukanie z tyłu mk2
Pojadę sprawdzić te amorki zobaczymy ile z nich zostało..geometrii nie robiłem:/ ja to miałem teorie nawet, że sprężyna poszła ale sprawdzałem i jest cała:D
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
ok to słuchaj jak sprawdzisz to daj mi znaćczy to amroki...
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Stukanie z tyłu mk2
Koledzy, a może to plastikowe osłony wnęk nadkoli się poluzowały ?? i zahaczają gdy auto jest opuszczone o amortyzator (kielich) lub spręzyne ? u mnie tak było własnie. pomogło dokręcenie tych felernych dość srednio pasujących osłon całych nadkoli tylnich. na pierwszy rzut oka własnie nie widac było problemu, ale jak kolega rozbujał auto a ja sie przypatrzyłem z latarką od razu było widać o co chodzi.
Nieraz taka błącha rzecz sie przytrafia a juz sie szuka niewiadomo czego - więc warto to też skontrolować o ile są te wnęki
Nieraz taka błącha rzecz sie przytrafia a juz sie szuka niewiadomo czego - więc warto to też skontrolować o ile są te wnęki
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=232139]Mój Biały mk2 GTD 86'[/url]
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
no nie wiadomo trzeba sprawdzić amorki ile życia im zostało a jak nie to to dochodzić przyczyny
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Stukanie z tyłu mk2
powiem wam że miałem taką sytuację tylko raz, po kilku dniach mrozów gdzie temperatura utrzymywała się w granicach -10*C (tegoroczne mrozy ) tylni amortyzator (olejowy) tak stukał że musiałem wysiąść z auta i go maksymalnie rozbujać że przestał mi tak pukać i od tej pory nic się nie dzieje złego
Byłem na testerze zapłaciłem 20 zł (bez wydruku) i zbadali mi przód i tył i o dziwo nie ma tragedii. Mieszczą się ok 70-75%. Wg speca to jest OK. Więc szukam dalej. Tuleje belki kupiłem Febiego to przez niecały rok by nie poszły. Popatrzę na te nadkola:D
Musze wam powiedzieć, że auto mnie irytuje coraz bardziej sporo w niego włożyłem (uszczelka pod głowicą, praktycznie całe zawieszenie i wiele drobiazgów) a cały czas coś wychodzi. Ale trzeba mu darować w kopńcu ma 22 lata w marcu znajomy sprzedaje Punto I 97r I włascicie silnik ten 75 chyba się skusze:D
Musze wam powiedzieć, że auto mnie irytuje coraz bardziej sporo w niego włożyłem (uszczelka pod głowicą, praktycznie całe zawieszenie i wiele drobiazgów) a cały czas coś wychodzi. Ale trzeba mu darować w kopńcu ma 22 lata w marcu znajomy sprzedaje Punto I 97r I włascicie silnik ten 75 chyba się skusze:D
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
mi narazie chyba troche przymarzły bo do końca nie chcą się wciskać. jak bedzie odwilż to wtedy spróbuje coś zlokalizować
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
Też mam taki problem. Zakupiłem 2 lata temu amorki nowe za 39zł/ sztuka. Zamontowałem i były igły. przyszedł mróz i jużbył sztywny jak taczka. poczekałem do wiosky, był tak samo sztywny. Kumpel wymienił mi je za używki. Była to jesień auto było świetne, płyneło, tłumiło, wszystko okey. przyszło -15C i waliły jakbym zamiast powietrza kamienie woził w oponach. Puścił mróz. +10C i nadal jest sztywny i puka mniej, ale puka jakby guma była wywalona, a pare miesiecy temu wymieniałem gumy Febi! O co tu chodzi ! jak ma mi wsystko tak szwtywnieć to ja wole kupić metr rury ocynkowanej! Pffff.
Dodam, wymontowałem amory podczas -10C i okazało sie że przy górnym położeniu, pręt loto jak sobie zechce, po wciśnieciu go na maxa, nie idzie już go w ogóle wyciągnąć. Opalarka, 10min i dało sie go wyciągnąć.
Dodam, wymontowałem amory podczas -10C i okazało sie że przy górnym położeniu, pręt loto jak sobie zechce, po wciśnieciu go na maxa, nie idzie już go w ogóle wyciągnąć. Opalarka, 10min i dało sie go wyciągnąć.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
he he to i tak dałeś taniutko za amory ja płaciłem 130 zł za jeden sachsa, i nie wiadomo co to stuka....
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
Wymieńcie tuleje belki i to wam raczej wszystkim pomoże u mnie wygladały jak nowe a jak wyciagneli to metal sie poddał i były niespełna 4 miesiące po wymianie, tydzień przed wymiana tulei wymieniłem wszytsko od amortyzatorów po wszystkie odboje gumy itp a dalej stukało się zdenerwowałem i pojechałem wymienić tuleję w belce i się okazało że to ona robiła tutaj największy rumor
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
za 39szt? i nadal się trzymają?Johnatan pisze:Zakupiłem 2 lata temu amorki nowe za 39zł/ sztuka.
ja wychodzę z założenia "Co jest tanie to jest drogie"
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
może używane kupił, pierwsze słyszę za taką cenę nowe amorki kupić...
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Stukanie z tyłu mk2
Nom tak przyznam, po taniości poszedłem, Ale teraz mam założone jakieś z logiem VAG i i tak pukają :/ teraz złapał przymrozek to pupa sztywna ale na mocniejszym wybiju podskakuje. ehhh.. szok. Jak kupie nowe amorki i bedzie pukało to już nie wiem co, mówicie że Febi po 4miechach umiera?
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;