Wspomaganie kierownicy w MK2 GTD Fire@Ice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam!
Posiadam MK2 GTD w wersji Fire@Ice, silnik SB ze wspomą. Po założeniu alumfelg 15" (opony
195/50) przy skręcie w lewo lub prawo do oporu, pojawia się drganie kierownicy i pisk. Płynu
do wspomagania jest opór w zbiorniczku. Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Opona jest dość szeroka i może trzeć o pasek pompy wspomy, ale skąd drgania kierownicy?
Pozdro...
Posiadam MK2 GTD w wersji Fire@Ice, silnik SB ze wspomą. Po założeniu alumfelg 15" (opony
195/50) przy skręcie w lewo lub prawo do oporu, pojawia się drganie kierownicy i pisk. Płynu
do wspomagania jest opór w zbiorniczku. Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Opona jest dość szeroka i może trzeć o pasek pompy wspomy, ale skąd drgania kierownicy?
Pozdro...
tatux
A według mnie to pompka jest do D***! W takim razie tak jak koledzy pisza nie krec do oporu! Pomka wyzionie ducha! A jeżeli piszczy cały czas to wlej gestrzy olej! pomoze na pewno! No chyba ze mam $ i kupisz nowa:P okolo 500 zl:P
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
koledzy w każdym wspomaganiu na płyn tak jest, nie przejmujcie sie. nie trzeba za często po prostu odkręcać do oporu
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Panowie mam podobny problem, juz wiem że piszczenie to ten pasek, (choć mam lacie seryjne póki co) 175 więc się trochę dziwie że przy tej szerokości piszczy, ale spox-już nie kręce kiera oporowo za to wczoraj w czasie jazdy w mocnym deszczu kilka razy "straciłem" na chwilę wspomaganie... Przypuszczam że może to być efekt luźnego paska a że dostał wody to ślizgał... Jak myślicie może tylko to być przyczyną czy siada mi ta pompa (która ponoć koło 500 kosztuje jak ktoś powyżej pisał...?)