Audio do mojej bory
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
Witam. chciałbym was zapytac jaki najlepiej kupic sprzęcik grający dodam ze chce wydac jakies 1200 zl na radio i skrzynie
radio podoba mi sie takie http://allegro.pl/alpine-ida-x311-ida-x ... 60513.html" onclick="window.open(this.href);return false; wiele osob mowi ze alpine są dobre
a skrzynia http://allegro.pl/jbl-cs-1214b-blaupunk ... 84841.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale nie znam sie za bardzo, i nie wiem czy to dobry zestaw
Macie jakieś swoje propozycje? Chce oczywiście wszystko nowe, żadnej używki (jakby ktoś mogl mi jeszcze zaproponować dobre nie drogie głosniczki w drzwi 2 lub 3-drożne to był bym wdzięczny)
radio podoba mi sie takie http://allegro.pl/alpine-ida-x311-ida-x ... 60513.html" onclick="window.open(this.href);return false; wiele osob mowi ze alpine są dobre
a skrzynia http://allegro.pl/jbl-cs-1214b-blaupunk ... 84841.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale nie znam sie za bardzo, i nie wiem czy to dobry zestaw
Macie jakieś swoje propozycje? Chce oczywiście wszystko nowe, żadnej używki (jakby ktoś mogl mi jeszcze zaproponować dobre nie drogie głosniczki w drzwi 2 lub 3-drożne to był bym wdzięczny)
www.RGT.com.pl
Audio do mojej bory
Rasyjko dobre sam mam juz trzeciego alpine i na inne nie zmienie . Co do tego radia to jedynie kolor podswietlenia jakos nie pasuje do alpaina . Sam miałem Ida x200 i byłem bardzo zadowolony i załuje ze sprzedałem a co do reszty to raczej blaupunkta bym nie kupował .
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
Sikor_IT, a zamiast tego blaupunkta co proponujesz?
a w alpine chyba wezme z czerwonym podświetlaniem bo zielone to niebieskiego i czerwonego nie bedzie pasowalo
a w alpine chyba wezme z czerwonym podświetlaniem bo zielone to niebieskiego i czerwonego nie bedzie pasowalo
www.RGT.com.pl
Audio do mojej bory
nie wiem sam mam wzmacniacz blaupunkta gta460, ktory miałem w starym aucie i zasilał on 2 zestawy 2drozne ele teraz do nowego szukam czegos innego i prawdopodobnie bedzie to alpine ale ja do swojej skrzyni mam pionnera GM-7300 mono i mam go juz 3 lata i powiem ci ze nie narzekam. Nie wiem ,napewno jakis mono i 400rms a jaki firma to juz zalezy od kasy
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
no spoko a sprzęt magnata albo JBL to dobre czy nie bardzo? bo juz sam nie wiem co mam wybrać w takim razie
www.RGT.com.pl
Audio do mojej bory
Mysle ze JBL albo pioneer np takie cos http://allegro.pl/pioneer-gm-d8400m-120 ... 40158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
odpada za taka kase ja chce skrzynie i wzmacniacz mam ograniczony budżet
www.RGT.com.pl
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Audio do mojej bory
Radio zmień z serii X na wersję obsługującą płyty, bo grają lepiej, przynajmniej ja miałem takie odczucia.
Zostaje koło 600zł na suba i wzmacniacz.
Tutaj jeśli mają być nowe klocki, to starczy tylko na budżetowe, może nawet bardzo budżetowe klocki.
Przykładowo wzmacniacz Hollywood HSL-400.2 lub Carpower 602 i jakaś skrzynka zamknięta normalnej firmy, a nie Magnat, Blaupunkt, JBL...
Zostaje koło 600zł na suba i wzmacniacz.
Tutaj jeśli mają być nowe klocki, to starczy tylko na budżetowe, może nawet bardzo budżetowe klocki.
Przykładowo wzmacniacz Hollywood HSL-400.2 lub Carpower 602 i jakaś skrzynka zamknięta normalnej firmy, a nie Magnat, Blaupunkt, JBL...
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
Kubus20, ale jaka ta normalna firma no i wiadomo, cos nie drogiego
www.RGT.com.pl
Audio do mojej bory
Radio mam takie jak Ty tam podales tylko rr na końcu i podświetlenie ma czerwone pasuje do deski bardzo ładnie, intuicyjnie się obsługuje, jeśli Ci płyta nie potrzebna to polecam jak najbardziej. Tam któryś z chłopaków pisał że gorzej gra niż na cd. Zgadza się, ale tylko wtedy gdy masz muzykę słabej jakości na pendrivie ja kompresuje z płyt na najlepszej jakości i dźwięk jest bardzo dobry. Więc jeśli chodzi o radio to z czystym sumieniem mogę polecić-niżej dodałem foto jak wygląda to radio w nocy i jak pasuje do deski. Co do 2-3-drożnych głośników to wiesz. Lepiej przyinwestować parę złotych, kupić normalne głośniki 165mm i wymienić serie w drzwiach i zrobić słupki sobie i napewno zagra lepiej niż 2-3-drożne. Na temat wzmacniacza i skrzynki to niech ktoś inny doradzi. Ja mam wz blaupunkta i skrzynkę robiona z głośnike RockForda i gra mi wystarczająco dobrze.
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
o i super wyglada czyli radio na pewno to wezme. Zreszta, ja piosenki sciagam jak nie cale albumy to z 4clubbers.pl a tam są same dobrej jakości.
a mogłbys pomoc coś wybrać z głosnikami?
www.RGT.com.pl
Re: Audio do mojej bory
powiem tak. nie wiem jakiej muzyki słuchasz, ile masz na to do wydania, ale ja do tego radia mam Hertz ESK 165. cały zestaw w dobrych pieniążkach z tweeterami i zwrotnicami, dystansami w kompleciepapiqu pisze:o i super wyglada czyli radio na pewno to wezme. Zreszta, ja piosenki sciagam jak nie cale albumy to z 4clubbers.pl a tam są same dobrej jakości.
http://allegro.pl/hertz-esk-165-3-dysta ... 00207.html (aukcja przykładowa)
i osobiście zadowolony jestem bardzo pomimo że jeszcze nie mam wygłuszonych drzwi. Tweetery mam w słupkach dobrze ustawione tak żeby była scena. wszystko naprawde ładnie gra i ładnie wygląda jak dla mnie
suba i wzmaka (wzmacniacz taki jak naTwojej aukcji mam ja) to niech lepiej poradzą Ci tacy co się lepiej znają bo w tym to nie znam sie wogóle mam co mam, gra mi tak jak chcialem i zadowolony jestem. wiesz, CA to temat rzeka, ograniczony chyba tylko możliwościami finansowymi
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Audio do mojej bory
no troszke drogie jak na moje wydatki ale może znajde coś tańszego tyle ze co do wzmacniacza kazdy co mi doradza, to nie raz wzmacniacz przekracza cala kase jaka mam wiec chyba zaryzykuje i sam cos wybiore
www.RGT.com.pl