Poduszki nie wystrzeliły
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Poduszki nie wystrzeliły
Witam miałem wypadek , wpadłem na drzewo http://img3.imageshack.us/img3/7875/dsc00928a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
I żadna z 4 poduszek nie wystrzeliła , rozumiem z przodu może ich już nie było ale w fotelach ? Jak to jest przy kolizji bocznej?
Z góry dzięki za pomoc.
I żadna z 4 poduszek nie wystrzeliła , rozumiem z przodu może ich już nie było ale w fotelach ? Jak to jest przy kolizji bocznej?
Z góry dzięki za pomoc.
![Obrazek](http://images34.fotosik.pl/698/4b22935976f6bec9.jpg)
Poduszki nie wystrzeliły
Czujniki od poduch bocznych są w okolicach słupków , za przednimi fotelami pod wykładziną . Patrząc na fotkę jest możliwość że nie dostały strzała i jaśki nie odpaliły. Mam nadzieje że nikomu nic się nie stalo
- marcinnxtdi
- Użytkownik
- matiz_1990
- Ma gadane
Poduszki nie wystrzeliły
Hmm... A jeśli mogę zapytać kolego to jak wpadłeś na to drzewo
Nurtuje mnie to trochę nie ukrywam
Jeśli nie chcesz to nie musisz odpowiadać oczywiście ![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
Poduszki nie wystrzeliły
Pewnie kolega poszalał, obróciło go i puk drzewko, choć tutaj to bardziej wygląda na kolizję z innym autem, bo drzewa bardziej "okrągłe" ślady zostawiają ![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
Poduszki nie wystrzeliły
No bez przesady, widać wyraźnie pionowe uszkodzenie na wysokości lusterka. Mróz złapał, kolega pewnie nadal na letnich, zdarza się
Szkoda autka ... ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
- matiz_1990
- Ma gadane
Poduszki nie wystrzeliły
Auta bardzo szkoda, bo "obrażenia" jakie ma zadane są raczej poważne
Ja też pędzę zmieniać gumaki hehe;) Śnieg spadł, a moje letnie oponki to bardziej już sliki są ![kac :kac:](./images/smilies/kac.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![kac :kac:](./images/smilies/kac.gif)
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Poduszki nie wystrzeliły
Niestety tego nie widac ale jakieś 8 metrow za samochodem jest most na którym przyhamowałem ponieważ był "uskok" i mnie obróciło, moja prędkośc to około 60 km/h.
A na zimówkach jeżdżę od początku października (nówki).
A może ktoś odpowiedziec na pytanie o poduszkach przednich ??
A na zimówkach jeżdżę od początku października (nówki).
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
A może ktoś odpowiedziec na pytanie o poduszkach przednich ??
![Obrazek](http://images34.fotosik.pl/698/4b22935976f6bec9.jpg)
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Poduszki nie wystrzeliły
Poszukaj serwisu blisko miejsca zamieszkania isie zamów na jakąś godz lub
rozebrac na odlaczonym akumulatorze
rozebrac na odlaczonym akumulatorze
Poduszki nie wystrzeliły
A skąd pochodzi auto, tzn jesteś pierwszym właścicielem ? Bo dość dawno temu spotkałem się z takim przypadkiem, że poduszki w aucie były uszkodzone, właściciel je po prostu odłączył a kompem wykasował błąd i tyle. Nowy kupca myślał że ma poduszki, fakt, były, ale niesprawne.
Re: Poduszki nie wystrzeliły
Nie straszmy, przedni czujnik ani boczny nie zostały uderzone i nie wystrzeliły. Jest duża szansa, że tak było. Taki trochę nie fartowny strzał.
-
- Mały gagatek
Poduszki nie wystrzeliły
Prawą zaślepke od airbaga pasażera musisz troszke mocniej pociągnąć od góry i wyjdzie, pod nia powinna znajdować sie poduszka. Ale tak jak kolega wyżej pisał, nie ma się co przejmować.
- marcinnxtdi
- Użytkownik
- Marek
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV Pacific
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Poduszki nie wystrzeliły
marcinnxtdi, możesz mi powiedzieć jak sprawdziłeś czy masz poduszki?
A mam jeszcze pytanie może ktoś wie: czy jak zdejmę ten plastik, który znajduje się z prawej strony deski rozdzielczej tuż przy samych drzwiach (najczęściej na tym plastiku w autach jest naklejka, która przypomina o zakazie wożenia dzieci w fotelikach tyłem do kierunku) to czy widac tam poduszkę pasażera? Da się określić wizualnie czy nie jest tam wstawiona jakaś gazeta lub czy w ogóle zamiast poduszki jest pustka? Pytam bo mam na oku pewnego Golfa MK IV i chciałbym na oględzinach jakoś się upewnić czy air bagi są czy nie, z góry dzieki za odpowiedzi pozdro
A mam jeszcze pytanie może ktoś wie: czy jak zdejmę ten plastik, który znajduje się z prawej strony deski rozdzielczej tuż przy samych drzwiach (najczęściej na tym plastiku w autach jest naklejka, która przypomina o zakazie wożenia dzieci w fotelikach tyłem do kierunku) to czy widac tam poduszkę pasażera? Da się określić wizualnie czy nie jest tam wstawiona jakaś gazeta lub czy w ogóle zamiast poduszki jest pustka? Pytam bo mam na oku pewnego Golfa MK IV i chciałbym na oględzinach jakoś się upewnić czy air bagi są czy nie, z góry dzieki za odpowiedzi pozdro