zwrotnica,gwintowanie otworów??!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gwintował ktoś otwory mocujące szczękę hamulcowa w zwrotnicy w Golfie IV??jak to wyglądało i jak się sprawuje??
Miałem podobny problem... Przekręciłem przy wymianie klocków przednich gwint w zwrotnicy... Trzeba było dorobić śrubę o większym gwincie po której przesuwa się szczeka hamulcowa. Śruba musi być odpowiedniej twardości, ja zastosowałem śrube na imbus. Cała operacja dorobienia śruby przeprowadzona została na tokarce, otwory przegwintowane na większe i wszystko działa jak należy.
Re: zwrotnica,gwintowanie otworów??!!
Jaką szczękę hamulcową?rysiek86 pisze:gwintował ktoś otwory mocujące szczękę hamulcowa w zwrotnicy w Golfie IV??jak to wyglądało i jak się sprawuje??
Oby... Życzę bezawaryjnej jazdyprzemlin pisze:Miałem podobny problem... Przekręciłem przy wymianie klocków przednich gwint w zwrotnicy... Trzeba było dorobić śrubę o większym gwincie po której przesuwa się szczeka hamulcowa. Śruba musi być odpowiedniej twardości, ja zastosowałem śrube na imbus. Cała operacja dorobienia śruby przeprowadzona została na tokarce, otwory przegwintowane na większe i wszystko działa jak należy.
Zapraszam do lekturki. Przerabiane na własnej skórze
19.11.2010
Podczas wymiany tarczy z przodu wyszło na wierzch druciarstwo poprzedniego mechanika, który zajmował się autem. Zwrotnica poszła do wymiany
Naprawy bieżące
Wymieniłem:
zwrotnica (ori używka).