golf III gti - przeróbka na syncro- czy możliwa ????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
golf III gti - przeróbka na syncro- czy możliwa ????
witam!
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia Golfa III 2.0 Gti 16v na syncro- czyli poprostu dołożenie napędu na tylnę oś. Jeśli jest to możliwe to jakie elementy musiałbym mieć- skrzynie, wał, dyfer, półosie - zawieszenie tylne ???
Nie wiem czy to nie jest bzdura ale ktoś powiedział mi, że podobno w skrzyni biegów jest miejsce na "dołożenie" wału napędowego do tylnej osi- odkręca się niby jakąś "klapke".
Jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat- będę zobowiązany za informacje....- najchętniej na maila...
Pozdrawiam
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia Golfa III 2.0 Gti 16v na syncro- czyli poprostu dołożenie napędu na tylnę oś. Jeśli jest to możliwe to jakie elementy musiałbym mieć- skrzynie, wał, dyfer, półosie - zawieszenie tylne ???
Nie wiem czy to nie jest bzdura ale ktoś powiedział mi, że podobno w skrzyni biegów jest miejsce na "dołożenie" wału napędowego do tylnej osi- odkręca się niby jakąś "klapke".
Jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat- będę zobowiązany za informacje....- najchętniej na maila...
Pozdrawiam
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
MK III GTi 16v przeróbki silnika
dzięki za odpowiedź- w zasadzie wszystko co mnie interesowało już wiem-
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: MK III GTi 16v przeróbki silnika
generalnie do syncro musi byc skrzynia od syncro,zbyn pisze:dzięki za odpowiedź- w zasadzie wszystko co mnie interesowało już wiem-
syncro ma troche inna obudowe skrzyni biegów
oczywiście wydech, kolektor wydechowy to będzie tez rzeźba bo do 16V z niczego nie podejdzie
www.vrservice.pl
A budowa podwozia w Synco nie jest inna, da rade sie wkoponować most itp, napewno bak jest inny
Ostatnio zmieniony śr lut 08, 2006 19:08 przez Ralfii_VR, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: golf III gti - przeróbka na syncro- czy możliwa ????
Podbijam
Posiadam Golfa III 1.9tdi afn, przerabiał juz ktoś napęd na syncro ? czy wogle opłaca się jeśli chodzi o nakład pieniężny ? fajnie by było mieć napęd na cztery buty Pozdrawiam
Posiadam Golfa III 1.9tdi afn, przerabiał juz ktoś napęd na syncro ? czy wogle opłaca się jeśli chodzi o nakład pieniężny ? fajnie by było mieć napęd na cztery buty Pozdrawiam
Mój Golf III Otmar Alt Art Edition No.0483 viewtopic.php?f=88&t=588607
Stary temat Golf III Otmar Alt viewtopic.php?t=171091
Stary temat Golf III Otmar Alt viewtopic.php?t=171091
Re: golf III gti - przeróbka na syncro- czy możliwa ????
BoixoNoi pisze:Podbijam
sprzedaj tego doloz pare groszy i kup tdi syncro bo jak zaczniesz zezbic to 10 tys moze i styknie
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7