W którym miejscu zamontować nawigację?
Witam, kupiłem sobię nawigację, ale nie wiem w którym miejscu na szybie zaczepić uchwyt, chciałbym żeby jak najmniej poświęcała mojej uwagi dodam że wyświetlacz ma 3'5 cala i że jestem wysoki, doradzicie gdzie przywieszacie swoje nawigacje w waszych VW?
- papiqu
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja zawsze mam tak, żeby kierować swój wzrok na prawo czyli środek szyby, ale jak najniżej żeby nie zasłaniać sobie widoków. Widziałem też, że niektórzy mocują po lewej stronie przy słupku, ale jak dla mnie to jest strasznie nie wygodnie. Może po prostu sam spróbuj jak będzie Ci najwygodniej
www.RGT.com.pl
U siebie zakładam na środek bo mi jest wygodniej, zawsze jak chce coś zmienić w trakcie jazdy to prawą ręką łatwiej. Po lewej jak miałem przeszkadzały mi kable do ładowania navi i do TMC, Ja mam 4,3` i przyzwyczaiłem się do jazdy na środku szyby.
Ostatnio zmieniony pn sty 31, 2011 11:39 przez karolw2, łącznie zmieniany 2 razy.
A po co zakładasz takie same tematy w różnych działach ? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=17&t=380794" onclick="window.open(this.href);return false;
www.proturbo.com.pl
proponuję z lewej strony... nie zasłania widoku ... a w MKIV długi kokpit a nawi musisz mieć pod ręką. Teraz mam MFD ( navi fabryczną ) i mam w miejscu radia i praktycznie słucham jak mnie prowadzi . Mam mio Moov 500 z auto mapą ,MIO , i Igo... mam też sony z ori mapą i z AM ... i nokie N97 z nokia map ale pamiętaj że nawi musisz mieć w zakresie swojej ręki, jak dasz po środku to ciężko bez gimnastyki się tam dostać. Pozdrawiam. Ustaw tak abyś miał łatwy dostęp
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
Mi na środku za mocno zasłaniało. Przywyczaiłem się do instalacji po lewej stronie przy słupku. W nawigacji w czasie jazdy nie grzebię, więc mi nie przeszkadza mniej wygodny dostęp. Jak coś chcę zmienić, to się zatrzymuję i zmieniam.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
Jak ja mialem naVi TomtOm to miałem zamontowaną na środku miej wiecej na dole najlepiej to wyglada i jest wygodnie
Volkswagen Group is the best
Ja mam na środku i całkiem nisko,
- dla wygody,
- dla dobrego widoku,
- mam wyprowadzony kabelek zasilajacy z radia przez nawiew. takze innego miejsca nie moge miec.
- dla wygody,
- dla dobrego widoku,
- mam wyprowadzony kabelek zasilajacy z radia przez nawiew. takze innego miejsca nie moge miec.
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna
Aktualnie: MK4 Bora 1.6 16V
Poprzedni: MK3 - german style - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=336013
Grafik / projektowanie serwisów www
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna