Wybór gleby..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Gofer-przemos
- Ma gadane
- Kontakt:
Wybór gleby..
Witam, mam poważny dylemat i mam nadzieję, że mi pomożecie Do tej pory jeździłem na zawiasie weiteca 40/40 niestety tylne amorki się wylały i teraz zastanawiam się czy kupić (kompletne) 40/40 czy może 60/60.. Tej drugiej, niższej opcji trochę się boję bo nie chcę czegoś cennego zostawić na drodze Jak wam jeździ się przy takim zawiasie? Z góry dzięki za pomoc! PozdraVWiam !!
Moje MK III -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=250215
Wybór gleby..
Kolego musisz sam zdecydować. Uważam ze gleba -40 to żadna gleba Ja jeżdżę cały rok na 80/80 i nic nigdy nie "zostawiłem" na drodze. Z tym że na zimę zakładam większą felgę i wyższą oponę wiec mam te 3 cm wyżej. Więc kolego nie zastanawiaj się i kładź jak najniżej
- Gofer-przemos
- Ma gadane
- Kontakt:
Wybór gleby..
Słuchaj kolego dla mnie gofer to coś więcej niż ferrari ))))))
Moje MK III -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=250215
Wybór gleby..
moj kolega jezdzi na 80/80 juz 2 rok zima nie zima i nic nie" zostawia", 40/40 to toszke mało
tak ze mozesz spokojnie zejsc nizej no ale wiadomo ze trzeba bedzie bardziej uwazac
tak ze mozesz spokojnie zejsc nizej no ale wiadomo ze trzeba bedzie bardziej uwazac
Gdy się urodziłem diabeł powiedział: "O k..wa! Konkurencja!"
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
Wybór gleby..
Witam serdecznie, przyszła pora na wymianę amorków w moim golfie mk3 1.9 TDI AFN variant z 97 roku. Chcę autko delikatnie obniżyć zeby lepiej się prezentowało, było trochę twardsze i lepiej prowadziło się w zakrętach. Jednocześnie chciałbym zachować jego funkcjonalność, często podróżuje autem w 5 osób i bagażem. Nie chciałbym mieć problemu z obcierającymi kołami, a kółka mam 195/50/15. Myślałem o wymianie amortyzatorów i sprężyn, przeszukując forum spotkałem się z różnymi opiniami, co do marki tych podzespołów i cen. Jestem w tym temacie zupełnym laikiem i liczę na pomoc osób które zjadły zęby na zawieszeniach. Czy istnieje jakiś złoty środek między glebą a funkcjonalnością?? Nie chciałbym gwintu myślę raczej o jakimś gotowym zestawie. Na ten cel chciałbym przeznaczyć ok 1500 Pln.
Dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam wszystkich fanów tej wspaniałej marki, i przepraszam jeśli pisze w złym temacie.
Dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam wszystkich fanów tej wspaniałej marki, i przepraszam jeśli pisze w złym temacie.
-
- Forum Master
Re: Wybór gleby..
kolego mialem w mk3 obnizenie 40/40 i te same dylematy co Ty.Bylo dobrze i polecam.Wiadomo potem apetyt rosnie i czlowiek chce nizej ,ale zacznij do tego ,a potem ewentualnie w dol.Mialem zestaw MTS Technik kompletny kit .Te same opony i nie bylo problemu ,z obcieraniem itd.brayan1 pisze:Witam serdecznie, przyszła pora na wymianę amorków w moim golfie mk3 1.9 TDI AFN variant z 97 roku. Chcę autko delikatnie obniżyć zeby lepiej się prezentowało, było trochę twardsze i lepiej prowadziło się w zakrętach. Jednocześnie chciałbym zachować jego funkcjonalność, często podróżuje autem w 5 osób i bagażem. Nie chciałbym mieć problemu z obcierającymi kołami, a kółka mam 195/50/15. Myślałem o wymianie amortyzatorów i sprężyn, przeszukując forum spotkałem się z różnymi opiniami, co do marki tych podzespołów i cen. Jestem w tym temacie zupełnym laikiem i liczę na pomoc osób które zjadły zęby na zawieszeniach. Czy istnieje jakiś złoty środek między glebą a funkcjonalnością?? Nie chciałbym gwintu myślę raczej o jakimś gotowym zestawie. Na ten cel chciałbym przeznaczyć ok 1500 Pln.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM