Skrzynia jaka skrzynia do Golfa MK4 1,8 20v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem rozsypała mi się skrzynia i nie wiem jaka teraz kupić czy mógł by mi ktoś pomóc ????? Golf 4 1,8t 20V 150km 1998r
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
W bagażniku pod dywanikiem jest "wlepka" a na niej wszelkie informacje o wyposażeniu, oznaczeniu silnika i skrzyni biegów i po tym oznaczeniu szukasz skrzyni biegów do swojego auta.
otwórz maskę i popatrz na skrzynię. U góry masz pole numerowe z wybitym oznaczeniem skrzyni
aha i to musze szukac skrzyni z identycznymi symbolami ?? z jakimis innymi nie podejdzie???
Mogłes mieć EWC , podejdzie równiez ENJ z tym że przekładasz wybierak ze starej skrzyni , oczywiście jeśli miałeś EWC
mam jeszcze takie pytanie czy mogło mi jeszcze coś się ze sprzęgłem stać?? bo jak wciskam to idzie do spodu i nie odbija ??? (dodam ze skrzynia mi się wysypała w taki sposób ze od kilku dni tak jak by coś wyło nie wiem gwizdało jechałem na 2b i przycisłem do spodu i gdzieś tak przy 5 tys usłyszałem jak by coś się urwało i czułem jak uderzyło o spód samochodu znalazłem na drodze jeden trybik i kawałek aluminium