Problem!!! przerywanie silnika przy obrotach 2300-3000.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam!
Mam problem w nowo kupionym golfie III 1.9 TDI. Jak przyśpieszam turbo zaczne czuć przy 2000 jest wsio ok. Ale od ok 2300 - 3000 czuć lekkie przerwy w przyśpieszaniu. Nie czuć tego odejśćia. Następnie Od 3000 wsio ok.
Drugi problem (niewiem czy ma to związek z pierwszym problemem) to gdy na jałowym biegu przegazuje go na ponad 4000 obrotów to samochód, silnik strasznie szarpie. Wtenczas puszczam pedał gazu i jak schodzi z obrotów cały czas szarpie. Czasem jak sam wejdzie na swoje obroety na jałowym to przestanie rwać lub jak dodam ponownie na nowo gazu.
Mysłałem że to wszystko to wina filtrów np. paliwa. Ale wszystkie są powymieniane prócz kabinowego . Ale okazało się że problem nadal ma miejsce
Czy to może być wina pompy paliwa????
Mam problem w nowo kupionym golfie III 1.9 TDI. Jak przyśpieszam turbo zaczne czuć przy 2000 jest wsio ok. Ale od ok 2300 - 3000 czuć lekkie przerwy w przyśpieszaniu. Nie czuć tego odejśćia. Następnie Od 3000 wsio ok.
Drugi problem (niewiem czy ma to związek z pierwszym problemem) to gdy na jałowym biegu przegazuje go na ponad 4000 obrotów to samochód, silnik strasznie szarpie. Wtenczas puszczam pedał gazu i jak schodzi z obrotów cały czas szarpie. Czasem jak sam wejdzie na swoje obroety na jałowym to przestanie rwać lub jak dodam ponownie na nowo gazu.
Mysłałem że to wszystko to wina filtrów np. paliwa. Ale wszystkie są powymieniane prócz kabinowego . Ale okazało się że problem nadal ma miejsce
Czy to może być wina pompy paliwa????
raczej to nie jest wina paliwa bo na wolnych obrotach masz wszystko ok i na dużych tak samo. Moim zdaniem zawiesza Ci sie turbina a raczej zawór przy turbinie
nie wiem czy w iii jest przeplywka ale ja mialem podobne efekty w iv jak byla przeplywka do wymiany
-
- Nowicjusz
Czy jak podłącze auto do kompa to pokaże mi co jest grane z tym problemem????
Witam,
Zrób logi dynamiczne a wszystko się wyjaśni, moim zdaniem zaworek n75 ci padł bo też miałem podobne problemy, po wymianie wszystko wróciło do normy.
Zrób logi dynamiczne a wszystko się wyjaśni, moim zdaniem zaworek n75 ci padł bo też miałem podobne problemy, po wymianie wszystko wróciło do normy.
-
- Nowicjusz
Witam
A czy jak wymienie ten zaworek to mi nie spowoduje to, że turbina padnie????
A czy jak wymienie ten zaworek to mi nie spowoduje to, że turbina padnie????
To raczej jak masz padnięty zaworek i turbina przeładowuje to i szybciej się zużywa. Ale przeważnie jak pada zaworek to turbina nie doładowuje i są szarpania silnikiem.Więc musisz zrobić logi wrzucić na forum to chłopaki ci powiedzą co jest nie tak,czy to zaworek czy nie jeżeli nie masz jak zrobić logów to zdejmij czerwony przewodzik z zaworka n75 i przejedź się na próbę jeżeli nie będzie szarpał to masz zaworek do wymiany.