takie własnie objawy swiadczą o tym ze;pico pisze:.Po odpaleniu silnik przerywa i biały gryzący dym,odciołem n108 silnik zaczyna głośniej klekotać
1-spalone śa swiece zarowe lub nie dochodzi do nich prąd
2-leją wtryskiwacze
oraz
3-jest za późny kąt wtrysku paliwo sie nie zapala i po odpaleniu czesc paliwa wydostaje sie w postacji nieprzepalonej ropy-białego czy siwego gryzącego dymu.
u mnie tak było. jak kupiłem golfa było ok. wymieniłem rozrzad zrobiło sie chłodniej i zaczeły sie jaja. a ze to mój pierwszy tdi nie miałem pojecia o niczym.
to znaczy u mnie palił ładnie ale jak było zimno kopcił tak niebiesko biało i kilka sekund nie równo chodził. jezdziłem tak dwa miesiące ale było mi wstyd tak odpalac pod pracą po nocy. kupiłem kabel i koledzy z forum powiedzieli co sprawdzić. i sprawdziłem okazało sie ze ten idiota co zmieniał mi rożrząd nie ustawił kąta wtrysku i miałem kąt 8-10 ustawiłem na 49 i jest super.jak śa duze mrozy to chodzi nierówno przez 5 sekund ale odpala od strzała jak w lecie.teraz to ja sie śmieje jak duzo nowsze tdi krecą w mrozy 20 sekund rozrusznikiem zeby odpalic