VR6 2.9 CORRADO UK 1994
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
bardzo mnie niepokoi ten przewód zaznaczony i ten zastaw przekaźników przy zbiorniku normalnie w Corrado VR6 tych dwóch tam nie ma... czy ktoś wie czy to tak ma być bo mi się wydaje że nie....
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
to przewód od klimatyzacji. Idzie inaczej niż ori. Widocznie był wsadzony z innego vw. Te przekaźniki nie są ori. Może ktoś robił przekaźniki do lamp, bo w korkach kiepsko świecą i taki manewr jest powszechnie stosowany. Zobacz gdzie prowadzą wiązki z nich
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
dzięki Badyl... zanurkuje i się dowiem od czego te przekaźniki są....hmmm klima dokładana?
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
oryginalnie klima wysterowana jest wiązką wentylatorów, czyli tym sterownikiem między przekaźnikami, a zbiorniczkiem wyrównawczym. Klima nie wygląda na dokładaną. W końcu jest to angol i ma wszystko po drugiej stronie
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
Witam po krótkiej przerwie...
Auto odebrane przejechałem nim 200km bez większych problemów. Pomruk V6 jest nie do opisania..
Skrzynia-Raz tylko wrzuciłem wsteczny i nie zadziałało, jakiś problem ze skrzynią, po za tym redukuje i wbija biegi bez zarzutów. Wstawiłem auto do serwisu w celu pozbycia się imobilaizera (bo po 1 jest z 95 roku a po 2 to nie lubię po 3 sprawia problemy przy odpalaniu) i wymiany podstawowych elementów olej filtry itp. spr zawieszenia, wahaczy i gum. i trakcji
Questions:
Na co należy zwrócić jeszcze uwagę i co powymieniać w silniku żeby żył długo i szczęśliwie? mój ma przebieg niecałe 150tyś.
Jak naprawić szyberdach? Czy to jest problem z prowadnicami? czy silniczkami ?
Czy Corrado VR6 jest podatne na przekładkę europejską?
Troszkę o aucie:
PS. Klima faktycznie była dokładana ale przez profesjonalną firmę Diavia (oryginalna klima VW) parę miesięcy po kupnie auta z salonu. Mam do tego gwarancję i książeczkę. (na zdj powyżej gdzie zaznaczone jest miejsce po jakiejś tabliczce o właśnie tam była tabliczka od firmy Diavia ale ostatni właściciel usuną ją jak robił polerkę po maską jakiś czas temu.)
Ciekawostka : Samochód ten został kupiny przez brytyjską firmą Reuters Ltd dla przedstawicieli tej firmy w Londynie w 1994!!! pewnie teraz jeżdżą R8
Serwisowany przez VW do 2003 potem przez lokalnych mechaników .
Miało potem jeszcze kilku właścicieli , auto nigdy nie miało wypadku na co mam specjalny certyfikat jeden z 2006 i jeden z tego roku z RAC Auto Check .
Z autem dostałem segregator faktur na wszystkie naprawy wymiany zakupy , i stwierdzam jedno : że każdy jego właściciel nie żałował na ten samochód pieniędzy.
Auto odebrane przejechałem nim 200km bez większych problemów. Pomruk V6 jest nie do opisania..
Skrzynia-Raz tylko wrzuciłem wsteczny i nie zadziałało, jakiś problem ze skrzynią, po za tym redukuje i wbija biegi bez zarzutów. Wstawiłem auto do serwisu w celu pozbycia się imobilaizera (bo po 1 jest z 95 roku a po 2 to nie lubię po 3 sprawia problemy przy odpalaniu) i wymiany podstawowych elementów olej filtry itp. spr zawieszenia, wahaczy i gum. i trakcji
Questions:
Na co należy zwrócić jeszcze uwagę i co powymieniać w silniku żeby żył długo i szczęśliwie? mój ma przebieg niecałe 150tyś.
Jak naprawić szyberdach? Czy to jest problem z prowadnicami? czy silniczkami ?
Czy Corrado VR6 jest podatne na przekładkę europejską?
Troszkę o aucie:
PS. Klima faktycznie była dokładana ale przez profesjonalną firmę Diavia (oryginalna klima VW) parę miesięcy po kupnie auta z salonu. Mam do tego gwarancję i książeczkę. (na zdj powyżej gdzie zaznaczone jest miejsce po jakiejś tabliczce o właśnie tam była tabliczka od firmy Diavia ale ostatni właściciel usuną ją jak robił polerkę po maską jakiś czas temu.)
Ciekawostka : Samochód ten został kupiny przez brytyjską firmą Reuters Ltd dla przedstawicieli tej firmy w Londynie w 1994!!! pewnie teraz jeżdżą R8
Serwisowany przez VW do 2003 potem przez lokalnych mechaników .
Miało potem jeszcze kilku właścicieli , auto nigdy nie miało wypadku na co mam specjalny certyfikat jeden z 2006 i jeden z tego roku z RAC Auto Check .
Z autem dostałem segregator faktur na wszystkie naprawy wymiany zakupy , i stwierdzam jedno : że każdy jego właściciel nie żałował na ten samochód pieniędzy.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: VR6 2.9 CORRADO UK 1994
jesli chodzi o szyberdach to pekl ci lewy "piesek" tj mechanizm co cignie szyber typowa usterka vw koszt nowego ok 300 zl zapewne podnosi ci sie ale nie chowa w dach....
co do klimy firma diavia to firma co to normalna firma co zaklada klimatyzacje najczesciej jej klimatyzacje mozna spotkac w autach sproawadzonych z wloch....
wyroznia sie takim panelem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 02&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
co do klimy firma diavia to firma co to normalna firma co zaklada klimatyzacje najczesciej jej klimatyzacje mozna spotkac w autach sproawadzonych z wloch....
wyroznia sie takim panelem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 02&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
ja nie mam panelu tylko 2 guziczki , jak w manualnej klimie niestety nie jest to climatronic....
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: VR6 2.9 CORRADO UK 1994
corrado jeno z 25 aut podanymi przez magazyn Cars a jakie jest pozostale 24 moze ktos z was wie
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
Witam wszystkich po krótkiej przerwie. Niedawno odebrałem Corrado i mam problem, nie jestem mechanikiem i się wiele na tym nie znam ale chyba skrzynia biegów automatyczna którą posiadam szwankuje.
Tzn. Rano jak jest zimno ustawiam lewarek na P lub N w celu odpalenia, w tym czasie skrzynia podaje inf. do silnika że to jest bezpieczne położenie i zezwala na podanie paliwa do silnika. Mam problemy z odpaleniem obecnie silnika, kręci kręci i nie odpala, imobilaizera nie ma. Myślę że to jest ta skrzynia. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z automatami w vr6?
proszę o pomoc.
Tzn. Rano jak jest zimno ustawiam lewarek na P lub N w celu odpalenia, w tym czasie skrzynia podaje inf. do silnika że to jest bezpieczne położenie i zezwala na podanie paliwa do silnika. Mam problemy z odpaleniem obecnie silnika, kręci kręci i nie odpala, imobilaizera nie ma. Myślę że to jest ta skrzynia. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z automatami w vr6?
proszę o pomoc.
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
poszedł PM
- karmannski
- Mały gagatek
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
Problem rozwiazany .. plyta z bezpiecznikami i przekaznikami pod kierownica, byla niedokladnie polaczona z wiazka kabli. I dlatego pompka paliwa nie dzialala i nie podawala paliwa, wczepiono gniazdo poprawnie tak za kliknelo i jest ok. ( Wina mojego mechanika ktory usowal imobilaizer i poprostu nie dokladnie zlozyl plyte bezpiecznikow i przekaznikow)Badyl pisze:powiem co możesz jeszcze sprawdzić. Pierwsze, co bym zrobił, to podłączył do VAGa może wyskoczy jakaś podpowiedz, i sprawdził czy nie poluzował się jakiś przekaźnik, czy kostka w skrzynce przekaźników, sprawdził ciśnienie paliwa, napięcie na pompce paliwa, zapłon. Ja mam problem czasem odpalić, przez ciśnienie paliwa. Zapowietrza mi się wężyk i puki nie osiągnie 3,5 bara to można sobie kręcić... jest jeszcze przekaźnik 109 od zasilania ECU. Jak się posypał, albo obluzował, to też można sobie kręcić. Można go podmienić z jakiegoś dizla i spróbować odpalić
dzieki Badyl...
Dodam wiecej zdjeci czekam na leprza pogode...
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
no to teraz tylko delektować się dźwiękiem jeżdżąc po angielskim gładziutkim asfalcie ehhh
Edit:
Tak sobie pomyślałem, że jeśli wypadła Ci ta kostka, to może zabezpieczenie jest "otwarte". Lepiej to sprawdź, bo może każda kostka teraz wyskoczyć. Z boku skrzynki przekaźników są takie dwie duże wsuwki. Jeśli je wysuniesz, to żadna kostka z tyłu nie będzie się trzymać. Muszą być na równo z obudową skrzynki
Edit:
Tak sobie pomyślałem, że jeśli wypadła Ci ta kostka, to może zabezpieczenie jest "otwarte". Lepiej to sprawdź, bo może każda kostka teraz wyskoczyć. Z boku skrzynki przekaźników są takie dwie duże wsuwki. Jeśli je wysuniesz, to żadna kostka z tyłu nie będzie się trzymać. Muszą być na równo z obudową skrzynki
- Matijas
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
VR6 2.9 CORRADO UK 1994
Ładny Corek.
[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436