Opadnięte drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Opadnięte drzwi
Tak jak w temacie. Mam opadnięte drzwi od kierowcy. Zeby je zamknąć musze je podnosić troszkę do góry. Jaki jest koszt tej naprawy, czy mogę sam to zrobić i co mi jest potrzebne do tego. Za podpowiedzi z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 12:48 przez tommmeek, łącznie zmieniany 1 raz.
ja tez robiłem drzwi wg rydza i wszystko cacy. W razie problemów z ich wyregulowaniem mozna wspomóc się drugą osoba i spróbowac ustawic także górny zawias.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
rydzu, Ja chyba też zrobie wg Twojej porady ponieważ samo dokręcenie śrubek regulacyjnych na zawiasach niewiele dało i drzwi nadal mam opuszczone z tym że mniej. Powiedz mi gdzie mogę kupić takie półokragłe podkładki pod śruby mocujące zawias? Pewnie zwykłe okrągłe też możnaby zastosować ale wtedy trzebaby wykręcać całą śrubke a to już więcej pracy. Czy ktoś mógłby mi tez powiedzieć gdzie dostane śruby do przykręcenia rygli - mam jedną tak zjechaną że kwalifikuje się tylko do rozwiercenia i zmiany na nową.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Paweł
[img]http://i24.photobucket.com/albums/c9/Pawel_G/Logo.jpg[/img]
[img]http://i24.photobucket.com/albums/c9/Pawel_G/Logo.jpg[/img]
zwykła okrągła niewiele ci da, podkładka musi wchodzic pod całą powierzchnię zawiasu przylegającą do drzwi. Pytaj w żelaźniakach, praktikerach i podobnych.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Właśnie zakończyłem regulację. Wyszło lepiej niż się spodziewałem - za podkładki posłużyły mi takie wieszaki do szafek w kuchni - mają prostokątny kształt i kwadratowy otwór W dzwiach kierowcy chyba muszę dać jakąś grubszą ale narazie mi się nie chce.
Pozdrawiam
reloder, Jeśli wymieniać zawiasy to raczej na nowe - robią tylko orginały - nie wiem ile kosztują ale dowiadywałem się o ogranicznik drzwi i to koszt 120 zł za Made in Volksburg więc zawiasy pewnie drożej, a tak mam wyregulowane drzwi za 70 groszy bo tyle właśnie kosztowały mnie te wieszaki w Castoramie
Pozdrawiam
reloder, Jeśli wymieniać zawiasy to raczej na nowe - robią tylko orginały - nie wiem ile kosztują ale dowiadywałem się o ogranicznik drzwi i to koszt 120 zł za Made in Volksburg więc zawiasy pewnie drożej, a tak mam wyregulowane drzwi za 70 groszy bo tyle właśnie kosztowały mnie te wieszaki w Castoramie