Buczek włączonych świateł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z lokalizacja buczka wlaczonych świateł. Mianowicie przestał on działac. Kiedy zgasze silnik i wyjme kluczyk a światla są właczone buczek nie piszczy. Co moze być tego powodem? I jak to ewentualnie naprawić. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
VW Power is BACK ;]
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W mk3 jak się nie mylę to przekaźnik 36 jest za to odpowiedzialny...sprawdź czy poprawne działa krańcówka w drzwiach kierowcy, jej awaria spowoduje brak sygnalizacji zapalonych świateł
Chodzi Ci o ten włącznik który zapala odrazu lampke w podsufitówce?
A czy Passacie B4 równiez będzie to przekaźnik 36?
A czy Passacie B4 równiez będzie to przekaźnik 36?
VW Power is BACK ;]
- Qto
- _
- Kontakt:
takvirus2009 pisze:Chodzi Ci o ten włącznik który zapala odrazu lampke w podsufitówce?
myślę, że tak...wiem, że posiadacze B3 montują sobie takie przekaźnikivirus2009 pisze:A czy Passacie B4 równiez będzie to przekaźnik 36?
Aha. Ok dzięki zaraz pójde sprawdzić czy wszystko gra tak jak powinno i dam znać
VW Power is BACK ;]
Re: Buczek włączonych świateł
Przekaźnik sprawdziłem luty w środku ok. Więc powinien chodzić. Guzik działa dobrze za każdym razem wlącz się światło. Ale buczek jednak dalej nie chodzi...
VW Power is BACK ;]
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jeśli są pozycyjne z obu stron, jeśli światełko wewnętrzne działa poprawnie a mimo to nie działa buzer - pozostaje styk S w stacyjce. Czy radio kiedyś włączało się z włożeniem kluczyka a teraz przestało? To jeden z objawów uszkodzenia, pozostaje wymiana kostki stacyjki.
Kostke stacyjki już raz wymieniałem. Radio nie włacza się ani nie wyłącza po włożeniu tub wyjęciu kluczyka. Oryginalne tak chodziło ale kiedy zmieniłem radio to już tak nie robi
VW Power is BACK ;]
- Qto
- _
- Kontakt:
Sprawdź ten styk stacyjki o którym pisze Zico63b, najłatwiej chyba właśnie na kostce radia. Jak już wyżej napisane...skoro krańcówka gada i reszta też to musi działać
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Może tu tkwi odpowiedź? Przy wymianach radyjek kostka często "pada" a to w wyniku niezwykłej delikatnosci tego styku. Najmniejsze zwarcie i po kostce.virus2009 pisze:Oryginalne tak chodziło ale kiedy zmieniłem radio to już tak nie robi
Tez musze sie tym zająć. Mam taki przypadek w swoim mk4. Jak kupilem to nie berzeczał bo krancowki w drzwiach byly dziabniete. Zrobilem to. Brzeczalo jakis czas temu ale przestało. Poczekalem nawet az wysmigam paliwo do rezerwy i kontrolka sie zapalił+ komunikat na fis ale dzwieku nima. Stawiam na ten brzeczyk i raczje wyciagne szafe do oblukania/poprawienia lutów.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
W moim za to radio działa ze stacyjki, światło przy otwieraniu drzwi też, zewnętrzne światła są wszystkie, a nie buczy:/ a kiedyś buczał
Gdzie znajduje się ten buzer?
Gdzie znajduje się ten buzer?
- Qto
- _
- Kontakt:
in2dex, temat dotyczy mk3 a pytasz o...Borę ?? Jak już pytasz o inne auto, to mógłbyś napisać o jakie konkretnie... Zacznij używać wyszukiwarki.