Witam,
mam disla 110 km, przy próbie odpalania (chyba paliwo) oczywiście w mrozy padł mi aku, wyjąłem aby podładować ale przy dokręcaniu klemy od masy pękła mi.
Nadal mam problem z odpaleniem mimo że akumulator naładowany, wymieniłem filtr paliwa. Czy pęknięta klema może mieć wpływ na odpalenie silnika ? ewentualnie czy uniwersalna klema załatwi sprawę ??
Pęknięta klema
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: Pęknięta klema
oczywiście że pęknięta klema może powodowac taki problem ,wymienić klemę sprawdzic ładowanie . powodem trudnego rozruchu mogo byc też uszkodzone świece żarowe i waro też sprawdzić wężyki od przelewów nieszczelność ykładu paliwowego tez przyczynia się do trudnego rozruchu,
Pęknięta klema
Wymienię tą klemę. Ze sprawdzeniem ładowania jest problem gdyż aktualnie nie mogę go wogole odpalić . Po wymianie filtra w wężykach znajduje się nadal powietrze. Oryginalne obejmy wężyków zamieniłem na cybanty skręcane. Stawiam na to że gdzieś mam paliwo zmarznięte i niestety nie ciągnie paliwa, ale klema może również robić jakiś problem.
Moja Srebrna strzała ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182960
-
- Nowicjusz
Pęknięta klema
Jeśli wymienisz klemę i nadal nie będziesz mógł odpalić trzeba szukać innej przyczyny.pęknięta klema może jedynie powodować to że rozrusznik nie będzie kręcił jak należy i oczywiście niedoładowanie akumulatora, jak masz możliwość to wstaw auto do ciepłego garażu naładuj dobrze aku i próbuj uruchomić ,jesli układ paliwowy jest szczelny po wymianie filtra to powinien sam się odpowietrzyć Powodzenia
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pęknięta klema
I przy okazji wymiany oczyść styki przy akumulatorze szczotką drucianą, albo papierem ściernym, może są już ciut zasiarczone/zaśniedziałe i słabiej przewodzą. Łatwy zabieg, a może pomóc w eliminacji problemu, lub zawęzić grono podejrzanych
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Pęknięta klema
a ja bym skupił sie także na tym powietrzu w wężykach jeżeli wymianę nieumiejętnie zrobiłes to nawet godzinę bedziesz kręcił i nie odpalisz . ale klema w pierwszej kolejności
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO