Dokładnie tak to zrozumiałem. Dzięki, już wiem coś więcejitaliano_83 pisze:Ja ci opisałem wartości w kolumnach vag, wartość to suma tego co wypracuje turbo i ciśnienia atmosferycznego.
Błędy są tylko, gdy mi notlaufa złapie, przeładowanie. Telepanie było tylko podczas przyśpieszania. Tak jak pisałem wcześniej, udało mi się to usunąć, ale nie rozumiem przyczyny naprawy. To znaczy przyczyna znana, ciśnienie w dolocie grubo powyżej 2,5 bara. Przypominam, że 'przegwałciłem' turbo (wciągnięta na maksa sztanga, ECU nie miało możliwości zbicia ciśnienia, auto na postoju i 4k obrotów) i ciśnienie doładowania na pewno było powyżej 2,5 bara. Telepanie się zgubiło i to samo spowodowało, że auto szybciej chyta notlaufa, lepiej przyśpiesza. Baaardzo ciekawe.italiano_83 pisze:Sprawdź błędy w sterowniku czy są jakieś, to telepanie silnikiem to podczas przyspieszania też występuje?
I pytanko. Co tak naprawdę powoduje notlauf? Z tego co zauważyłem, to steruje n75 tak, żeby łopatki ustawić na MIN doładowanie(brak podciśnienia w wężyku), to jest widać na kanale 11. Obcina również dawkę paliwa? Da sie to zaobserwować VAGiem? Coś jeszcze?
Właśnie czytam http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=103371" onclick="window.open(this.href);return false; , bardzo fajny temat dla żądnych wiedzy.