Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
do wstępnej polerki filc jest ok, ale później robi rysy jak się nie przejedzie bawełną to nie ma ciekawych efektów. A tu uparcie każdy poleca filc i koniec, nie wspominając o bawełnie.I jeszcze do tego polecany jest autosol do pielęgnacji, który jest ścierny i też robi rysy
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Polerowanie aluminium
zgodzę się z kolegą .Tomek., tylko u mnie bawełna tez nie do końca daje rade (robi ryski) , ja mam flanelę + pasta pp50
Polerowanie aluminium
Wszystko i tak zależy od stopu, ja mam np ats cupy i żadna z nich nie wypolerowała się tak samo przy takich samych obrotach i metodzie, był i filc i bawełna i flanela i..... Co do pielęgnacji samej to też jest kwestia zdrowego rozsądku bo o tym co ty teraz napisałeś, już w tym wątku napisane zostało tylko trzeba czytać a tu się w kółko wałkuje to samo Ja po przeczytaniu takiej rady że do pielęgnacji tylko to i to, kupiłem Mcguirsa za 50 zł puszeczke do alu o zapachu cynamonu, piękna różowa pasta za full kasy - efekt.. taki sam jak po autosolu, więc po co przepłacać?.Tomek. pisze:do wstępnej polerki filc jest ok, ale później robi rysy jak się nie przejedzie bawełną to nie ma ciekawych efektów. A tu uparcie każdy poleca filc i koniec, nie wspominając o bawełnie.I jeszcze do tego polecany jest autosol do pielęgnacji, który jest ścierny i też robi rysy
Niech każdy próbuje na swoich felgach bo złotego środka tutaj niestety nie ma....
Polerowanie aluminium
To i ja coś napisze, każdy mówi że mikrofibra, flanela... Może śmiesznie to zabrzmi ale ja najpierw jadę filcem a później ręcznie miękkimi ręcznikami papierowymi. I nie ma żadnych rysek
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Nie taki sam... Megs nie jest idealny do każdej felgi, ale na dobrej polerce zdaje egzamin... zwłaszcza na kutym alu wyczynia cudaSZOPENN pisze:kupiłem Mcguirsa za 50 zł puszeczke do alu o zapachu cynamonu, piękna różowa pasta za full kasy - efekt.. taki sam jak po autosolu, więc po co przepłacać?
Polerowanie aluminium
spoko każdy ma swoje zdanie , zajmuję się polerowaniem aluminium i wiem co pisze.SZOPENN pisze:Co do pielęgnacji samej to też jest kwestia zdrowego rozsądku bo o tym co ty teraz napisałeś, już w tym wątku napisane zostało tylko trzeba czytać a tu się w kółko wałkuje to samo
Re: Polerowanie aluminium
Mam pasty w kostkach:
-zieloną
-brązową
-białą
Możecie mi doradzić którą do czego się stosuje bo nie są opisane. Zielona się wydaje najmiększa..
-zieloną
-brązową
-białą
Możecie mi doradzić którą do czego się stosuje bo nie są opisane. Zielona się wydaje najmiększa..
Polerowanie aluminium
witam panowie , mam pytanie , kupiłem felgi w zeszłym sezonie i jakoś na nich przelatałem ale teraz chciałbym je odnowić , pytanie jest taki czy można je odratować przez polerowanie czy już nie bardzo ? ranty podrapane praktycznie na całej długości ...
będę wdzięczny za pomoc
będę wdzięczny za pomoc
Tylko ja i moja przestrzeń ...
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Same kolory nic nie mówią... past jest "milionpińcet" i kolory to tylko kwestia konkretnego producenta.D1_PITER pisze:Mam pasty w kostkach:
-zieloną
-brązową
-białą
Spokojnie do zrobienia.jaarek_tdi pisze:witam panowie , mam pytanie , kupiłem felgi w zeszłym sezonie i jakoś na nich przelatałem ale teraz chciałbym je odnowić , pytanie jest taki czy można je odratować przez polerowanie czy już nie bardzo ? ranty podrapane praktycznie na całej długości .
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Polerowanie aluminium
Witam
Panowie co myślicie o tych felgach da radę coś zrobić z tym rantem, podobno sól w zimie takie wżery porobiła, widać też, że są nieco "przytarte" ranty, jest sens próbować to reanimować, pytam bo mam okazje je kupić za połowę wartości nowych.
Panowie co myślicie o tych felgach da radę coś zrobić z tym rantem, podobno sól w zimie takie wżery porobiła, widać też, że są nieco "przytarte" ranty, jest sens próbować to reanimować, pytam bo mam okazje je kupić za połowę wartości nowych.
Re: Polerowanie aluminium
panowie co zorbic ze szczelinami w feldze? sciaglem lakier i zaczalem trzec papierem 400 na mokro. zaczely wychodzic bardzo mocno widoczne takie kropki. macie jakis pomysl co z tym zrobic? jechac jakims grubym papierem na sucho?
Polerowanie aluminium
Witam, robiłem identyczne felgi i miały takie same wady. Wszystko po przeszlifowaniu papierami od 240 wzwyż + polerka, bęben po piaskowaniu rzucony grafitowy metalik wyszło super. Na twoich fotkach nie widać jakie to są wżery, a z tego co widzę to głównie korozja + krawężnik? Trochę cierpliwości i będą jak nowe.italiano_83 pisze:Witam
-
- Nowicjusz
Polerowanie aluminium
Myslalem zeby pomalowac na czarno te elementy niepolerowne i mam pytanie zwiazku z tym czy na gole alu daje sie podkad matuje i maluje?
Foto:
PS: felga jeszcze w trakcie polerki wiec narazie prosze bez komentarzy ze slabo:)
Foto:
PS: felga jeszcze w trakcie polerki wiec narazie prosze bez komentarzy ze slabo:)
Polerowanie aluminium
Dokładnie, byle nie na polerowane aluminium, te wnęki przeleć papierkiem i potem spokojnie podkład i lakier.bawarka1988 pisze:Myslalem zeby pomalowac na czarno te elementy niepolerowne i mam pytanie zwiazku z tym czy na gole alu daje sie podkad matuje i maluje?