witam mam taki problem z ustawieniem przepływomierza a dokładnie kiedyś pisałem że miałem duże spalanie w mym golfie 2,0 2E podjechalem na komputer i wykazało że TPS do wymiany mechanik także zalecił wymiane lambdy więc wymienione ale mechanik także włożył łapska do przepływomierza zaczoł kręcić tym kułeczkiem (niewiem jak się to nazywa) i zaczoł sie problem z falującymi obrotami głownie na zimnym silniku juz wcześnij próbowałem to ustawić ale jakoś mi nie wychodziło ale jakoś mi to zbytnio nie przeszkadzało ale zauwazyłem ostatnio ze chyba znów zaczyna więcej palić za 100 zł robiłem jakieś 240-250 km teraz 200 wychodzi:/ wiec z racji tego że zrobiło sie cieplej zajełem sie tym przepływomierzem próbowałem go ustawić oto filmik[youtube] " onclick="window.open(this.href);return false;[/youtube]
drugi filmik w czasie jazdy z włączonym mfa i tu mam pytanie ile u was pokazuje w czasie jazdy przy podobnych prędkościach: [youtube][/youtube] i ostatni filmik juz po jeżdzie odczekałem około 15 min [youtube][/youtube]
[youtube][/youtube] prosiłbym o ocenienie tych filmików i sugestie AHA zapomniałem dodać ze przepustnica była czyszczona ale niebyło robione adaptacji gdyż nie mam vaga:/ tak myśle zę też przez to może tak się dziać
problem z przepływomierzem(filmiki)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: problem z przepływomierzem(filmiki)
Pamietaj ze palliwo drozeje xDale jakoś mi to zbytnio nie przeszkadzało ale zauwazyłem ostatnio ze chyba znów zaczyna więcej palić za 100 zł robiłem jakieś 240-250 km teraz 200 wychodzi:/
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
problem z przepływomierzem(filmiki)
marcin14dg, nie kapuje co maja pokazac te filmiki, łatwej było opisac że obroty ciut za wysokie i lekko faluje ale mniejsza z tym.
Mechanik który grzebał w przepływomierzu to niesłychany partacz. Tego nie wolno ruszać to jest ustawione fabrycznie, niema instrukcji jak ustawić poprawnie, najwyżej na chłopski rozum, wziąć druga sprawna przepływkę i porównywać ciągnąc na przykład za klapkę jakąś dokładną wagą sprężynową wędkarską na przykład i doprowadzić do stanu kiedy klapka w sprawnym przy danym obciążeniu uchyli się tyle samo co w tym rozregulowanym.
Mechanik który grzebał w przepływomierzu to niesłychany partacz. Tego nie wolno ruszać to jest ustawione fabrycznie, niema instrukcji jak ustawić poprawnie, najwyżej na chłopski rozum, wziąć druga sprawna przepływkę i porównywać ciągnąc na przykład za klapkę jakąś dokładną wagą sprężynową wędkarską na przykład i doprowadzić do stanu kiedy klapka w sprawnym przy danym obciążeniu uchyli się tyle samo co w tym rozregulowanym.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.