Skrzynia biegów 1.3 do Golfa z Polo?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Posiadam szybkie pytanie na forum dużo tematów ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Otóż przyszedł czas że muszę szukać skrzyni biegów do mojego VW. Moja golfinka opuściła salon w 1991r. silnik 1.3 NZ skrzynia 4 biegówka. Jakie skrzynie od innych silników marek vw podejdą do tego silnika. Czy od VW Polo 1.3 skrzynia będzie dobra? Czy robi różnice gaźnik/wtrysk dla skrzyni biegów? Z góry dziękuję za odpowiedź .
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Będzie dobra. Oznaczenie skrzyni z Polo to AKV. Sam taką zakładałem miesiąc temu w moim 1.3.lemon1990 pisze:Czy od VW Polo 1.3 skrzynia będzie dobra?
Pozostałe skrzynie pasujące z golfa to AKW i AKY.
Nie ma to znaczenia.lemon1990 pisze:Czy robi różnice gaźnik/wtrysk dla skrzyni biegów?
czy jak mam skrzynie 4 biegową to co jest potrzebne by móc mieć skrzynie 5 biegową oczywiście prócz skrzyni biegów
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Skrzynia musi być z łapą bo ta z 4 biegowej nie pasuje. Wybierak też musi być od golfa ze skrzynią 5-cio biegową.
dziękuję bardzo za informację wszelkie moje wątpliwości dzięki tobie zostały rozchwiane. temat można zamknąć.