wymiana pierścieni co i jak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam szukałem ale nic nie znalazłem muszę wymienić pierścienie i potrzebuje pomocy a mianowicie co pokoleji robić, z jaką siłą dokręcać śruby, na co zwrócić szczególną uwagę jakiej firmy kupić części silnik 1,9 td AAZ uszczelniacze wymienione turbo po regeneracji a on dalej bierze olej leje do pełna robię 200 km i bagnet suchy mechanik chciał mnie skasować 1000 za samą robotę więc będę robił sam
kkolekk, jak zauważyłem to nawet literatury [książki tech.. ] nie masz swojego silnika . Trzeba porównać siły na zamiary! To nie jest wymiana koła!kkolekk pisze: bagnet suchy mechanik chciał mnie skasować 1000 za samą robotę więc będę robił sam

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Sam tego nie zrobisz
noo chyba ,że masz papiery , umiejętności i wiedzę na temat szlifowania , honowania etc ,,, oraz przede wszystkim maszyny .... Bo papierkiem ściernym tego nie zrobisz kolego ..

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
panowie w Dieslu nie tak szybko do szlifowania. a autor tematu niech lepiej poda trochę więcej informacji o stanie i rodzaju silnika. co do turbo to odpepnij odmę i pojeździl kilka dni. i zobacz czy dalej w układzie będzie olej. jak tak to turbo out
po drugie tak duże zużycie oleju to mało prawdopodobne że silnik jest winowajcą chyba że stopniowo się powiększało i nic nie było z tym robione.
poszukaj wycieków na na 200km to pierwszy raz się spotykam ze zużyciem oleju na poziomie 4l ( zakładam że wnioskujesz po tym że bagnet jest suchy tylko po ilośći dolanego oleju do momentu uzyskania poziomu z poprzedniego uzupełnienia oleju) pomijam wypadki niedokręconego/ uszkodzonego przewodu dopływu i odpływu oleju do turbiny lub problemów ze szczelnością filtra oleju i chłodniczki
po drugie tak duże zużycie oleju to mało prawdopodobne że silnik jest winowajcą chyba że stopniowo się powiększało i nic nie było z tym robione.
poszukaj wycieków na na 200km to pierwszy raz się spotykam ze zużyciem oleju na poziomie 4l ( zakładam że wnioskujesz po tym że bagnet jest suchy tylko po ilośći dolanego oleju do momentu uzyskania poziomu z poprzedniego uzupełnienia oleju) pomijam wypadki niedokręconego/ uszkodzonego przewodu dopływu i odpływu oleju do turbiny lub problemów ze szczelnością filtra oleju i chłodniczki
nigdzie nie cieknie ciśnienie jest na 1 30 na 2 32 na 3 29 na 4 32 turbina nie bierze (na wężach sucho) odma nie jest podłączona do turba pali bez problemu także pozostają tylko pierścienie olejowe albo głowica. Jedyny olej jaki widać na zewnątrz to jakby spod kolektora ssącego
według mnie to ciśnie Fabryczne 34 bary, dolne granicze 26. Dopuszczalna róznica cisnień 4 bary. także to silnik w niezłej kondycji szukaj przyczyny gdzie indziej,
Był Peugeot 106 potem 1z a teraz jest AAM.
Pytanie czy bierze , czy może masz wyciek np z miski ,,, popatrz dokładnie ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Re: wymiana pierścieni co i jak
Być może masz podobny przypadek jaki mnie kiedyś spotkał, ciśnienie było ok 30 bar, turbo sucho a "brał" olej jak cholera, po wyciągnięciu tłoków okazało się że pierścienie olejowe były zapieczone, nie mogłem wyjąć ich z tłoka, po wymianie na nowe( oczywiście komplet) problem znikł.
a napisz może jak się jezdzić po tych naprawach turbo, uszczelniacze, puszcza z tyłu chmurę? zauważyłeś jakieś zmiany w jeździe? bo to jest nie możliwe żeby tyle oleju schlał przez 200km jak by brał tyle oleju to z pewnością byś to poczuł chociażby przez nos, obstawiam tak jak wyżej koledzy
Był Peugeot 106 potem 1z a teraz jest AAM.
duży dym jest tylko przy odpalaniu a turbo zmieniłen na stare i brał to co miałem dałem do sprawdzenia i okazało się że coś je uszkodziło od strony gorącej i zrobili mi pełną regeneracje lecz i to nic nie dało a wycieki jak pisałem tylko z pod kolektora ssącego podobny przypadek miałem ze trzy lata temu i wymiana pierścieni pomogła
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Niekoniecznie musi tak być.arwam pisze:stawiam na turbo albo wycieki.
Sprężanie może być O.K,ale wystarczy,że pierścienie olejowe będą zapieczone i olej będzie znikał

właśnie o to mi chodzi tylko dajcie jakieś porady jak to wymienić siłę i kolejność już mam ale jak założyć dobrze pierścienie na głowice i nie tylko znalazłem coś takiego http://mk2.vwgolf.pl/dane28.html" onclick="window.open(this.href);return false;