Chłodzenie turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chłodzenie turbiny
Witam, Panowie mam pytanie wiem, że po ostrzejszej jeździe w TDI trzeba trochę poczekać aby turbina się schłodziła, a jak to się ma do silników tych nowszych TDI PD, ????
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Chłodzenie turbiny
a co to za roznica jaki silniki, skoro ma turbo to stosuje sie takie same zasady
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Chłodzenie turbiny
aha, to czyli nie ma czegoś takiego jak system chłodzenia turbiny w nowszych TDI ?, że po zgaszeniu silnika dalej ją coś schładza ???
Chłodzenie turbiny
Nie zawsze - bo jadąc po mieście z przelotową 30-60km/h + światła i korki - turbiny chłodzić nie trzeba ...
Zostawienie autka by chwilę pochodziło a turbina się schłodziła - wchodzi w grę gdy masz za sobą dłuższą trasę albo śmigasz z większymi prędkościami na wysokich obrotach.. - np po autostradzie i jedziesz na parking , stację , etc .... - w
Zostawienie autka by chwilę pochodziło a turbina się schłodziła - wchodzi w grę gdy masz za sobą dłuższą trasę albo śmigasz z większymi prędkościami na wysokich obrotach.. - np po autostradzie i jedziesz na parking , stację , etc .... - w
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON