Co to za wtyczki?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
Witam. Dzisiaj z ciekawości zdjąłem 2 zaślepki w swoim golfie i zobaczyłem że w każdej w nich jest jakaś wtyczka
Zastanowiło mnie to bo znajomy mówił że u mnie jest komputer, i złącze diagnostyczne jest pod zaślepką. Ale zwykły diesel ma komputer? Wątpię.. Nie wiem czy to wogóle oryginalne wtyczki, ale z mojego punktu widzenia wygląda że tak A ten przełącznik obok jest od radia jak coś
Pozdrawiam
Zastanowiło mnie to bo znajomy mówił że u mnie jest komputer, i złącze diagnostyczne jest pod zaślepką. Ale zwykły diesel ma komputer? Wątpię.. Nie wiem czy to wogóle oryginalne wtyczki, ale z mojego punktu widzenia wygląda że tak A ten przełącznik obok jest od radia jak coś
Pozdrawiam
Co to za wtyczki?
Są to wtyczki od diagnostyki obd1
Kupujesz sobie przejściówkę:
http://allegro.pl/adapter-obd1-2x2-audi ... 74254.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A do niej jakiś kabelek kkl np:
http://allegro.pl/vag-kkl-obd2-usb-skod ... 88277.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I sam diagnozujesz swoje auto za dużo nie sprawdzisz bo masz silnik 1y żebyś miał chociaż 1z to mógłbyś już więcej
Kupujesz sobie przejściówkę:
http://allegro.pl/adapter-obd1-2x2-audi ... 74254.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A do niej jakiś kabelek kkl np:
http://allegro.pl/vag-kkl-obd2-usb-skod ... 88277.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I sam diagnozujesz swoje auto za dużo nie sprawdzisz bo masz silnik 1y żebyś miał chociaż 1z to mógłbyś już więcej
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
O kurcze czyli znajomy miał rację A co mogę np konkretnie sprawdzić? Bo wiem własnie że to goły diesel co elektroniki ma bardzo mało
Oczywiście kolego pochwała dla Ciebie leci, dzięki za odp
Oczywiście kolego pochwała dla Ciebie leci, dzięki za odp
Co to za wtyczki?
podpinam sie pod temat posiadam 1.4 benz co mozna zdiagnozowac w moim przypadku za pomoca tych wtyczek jakie parametry ??
Im większy silnik tym proporcjonalnie u młodego kierowcy mniejszy mózg .
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Co to za wtyczki?
poczytaj w dziale diagnostykapaws163 pisze:podpinam sie pod temat posiadam 1.4 benz co mozna zdiagnozowac w moim przypadku za pomoca tych wtyczek jakie parametry ??
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
Ja tam nic nie znalazłem.. Chyba że chodzi Ci o ten pierwszy temat co ma ponad 50 stron Albo szukać nie umiem..
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co to za wtyczki?
w zwykłym dieslu to nic, ABS jeśli masz, a jak nie to schowaj je i zapomnij ze masz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Co to za wtyczki?
Tak jak koledzy piszą diagnoza tylko airbag,abs jeśli masz w aucie.Silnika nie zdiagnozujesz bo pompa sterowana jest linką przepływki raczej nie ma, i turbawki nie ma więc nic nie zdiagnozujesz. I to by było na tyle Pozdro.
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
W takim razie nic nie zdiagnozuję A to prawda ze da się np sprawdzić za pomocą tych wtyczek oryginalny przebieg auta?
Co to za wtyczki?
Raczej sie nie da , przebieg zapisywany jest w budziku , a ten w kazdej chwili mozna wymienic na inny . Groszowe sprawy jak ktoś chce oszukac kupującego .
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
Kurde serio przebieg w liczniku jest? To lipa trochę bo planowałem wymienić licznik na ten z obrotkiem i miałem nadzieję że przebieg mi zostanie..
Co to za wtyczki?
Poszukaj budzika z obrotkiem który ~ ma taki przebieg jaki Ci potrzeba . Albo popytaj kolegow z forum to Ci ustawia tyle ile Ci potrzeba
- KamilP
- DieseL PoweR
Co to za wtyczki?
Myślałem że to inaczej zrobione, z racji że cyfrowy licznik km to myślałem że dane gdzieś indziej są zapisane, na komputerze albo coś hehe