Podłączyłem wzmacniacz i coś świszczy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- MichalMys1
- Mały gagatek
Podłączyłem wzmacniacz i coś świszczy
Witam,
jak w temacie podłączyłem wzmacniacz i coś świszczy w tubie jak samochód jest zapalony(świst jest zależny od obrotów silnika).Przy wyłączonym silniku wszytsko gra ok.Ktoś podpowiedział mi zebym kupił filtr przeciwzakłoceniowy-podłączyłem -gra jakby troche lepiej ale świst jest nadal!Co to moze być??Czy mozliwe jest ze jakoś jest źle podłączona masa??Pzdr
jak w temacie podłączyłem wzmacniacz i coś świszczy w tubie jak samochód jest zapalony(świst jest zależny od obrotów silnika).Przy wyłączonym silniku wszytsko gra ok.Ktoś podpowiedział mi zebym kupił filtr przeciwzakłoceniowy-podłączyłem -gra jakby troche lepiej ale świst jest nadal!Co to moze być??Czy mozliwe jest ze jakoś jest źle podłączona masa??Pzdr
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak by było najlepiej.Kubus20 pisze:Poza tym kable prądowe do wzmaka puść po lewej stronie samochodu, a chinche od radia do wzmaka prawą stroną samochodu.
Powodem takiego efektu jest właśnie to że kable sygnałowe masz położone za blisko kabli prądowych.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- MichalMys1
- Mały gagatek
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak jak koledzy radza popraw przewody czyli sygnal z dala od przewodow pradowych to podstawa. Oczywiscie czincze ekranowane.
Ja mialem to samo okazalo sie ze po prostu mialem juz walniety wzmacniacz. Porzycz od kogos wzmacniacz podepnij i porownaj.
Ja mialem to samo okazalo sie ze po prostu mialem juz walniety wzmacniacz. Porzycz od kogos wzmacniacz podepnij i porownaj.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
- MichalMys1
- Mały gagatek
a ta fabryczna wiązka to jest po lewej stronie w kazdym samochodzie-bo tutaj rozchodzi sie Toyote Carine??Kubus20 pisze:MichalMys1 i pamiętaj by sygnałowe(chinche) puścić prawą stroną samochodu, bo lewą stroną idzie fabryczna wiązka, a tam jak wiadomo sa przewody raczej prądowe
[ Dodano: Sob Cze 03, 2006 00:38 ]
Pojawiła sie też sprawa alternatora-ale świst słcyhać tylko w tubie w pozostałych 4 głośnikach podłączonych do radia jest wszystko ok.Mam nadzieje ze to tylko źle ułożone kable-bo sie zdenerwuje jak bedzie zpsuty wzmacniacz(chocciaż przy wyłączonym silniku jest wszystko ok).Pzdr
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak naprawdę alternator ma niewiele wspólnego z tym. Najważniejsza sprawa to poruszane już kilkakrotne odseparowanie kabli sygnałowych od prądowych - zacznij od tego.MichalMys1 pisze:Pojawiła sie też sprawa alternatora-ale świst słcyhać tylko w tubie w pozostałych 4 głośnikach podłączonych do radia jest wszystko ok.Mam nadzieje ze to tylko źle ułożone kable-bo sie zdenerwuje jak bedzie zpsuty wzmacniacz(chocciaż przy wyłączonym silniku jest wszystko ok).Pzdr
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
tak jak wszyscy piszą osobno kabelki muszą iść a jak dalej będą zakłucenie to kup sobie taki filtr http://www.allegro.pl/item107927604_jes ... filtr.html
pomaga bo zakładałem z kuzynem w pasku i było o wiele lepiej pzdr.
pomaga bo zakładałem z kuzynem w pasku i było o wiele lepiej pzdr.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jak jest w Toyocie to sam obadasz. Ja mówiłem o golfie. W każdym razem prądowe od wzmaka razem z prądowymi od samochodu.MichalMys1 pisze:a ta fabryczna wiązka to jest po lewej stronie w kazdym samochodzie-bo tutaj rozchodzi sie Toyote Carine??
Żeby to wyeliminować ciągniesz i masę i kabel plusowy prosto z akumulatora. Bezpiecznik na kablu plusowym jak najbliżej akumulatora. Koniecznie kabel plusowy i masa mają mieć ten sam przekrój. Dodatkowo wzmacniacz nie może mieć żadnego styku z karoserią samochodu(nawetprzez śruby).MichalMys1 pisze:Pojawiła sie też sprawa alternatora-ale świst słcyhać tylko w tubie w pozostałych 4 głośnikach podłączonych do radia jest wszystko ok.Mam nadzieje ze to tylko źle ułożone kable-bo sie zdenerwuje jak bedzie zpsuty wzmacniacz(chocciaż przy wyłączonym silniku jest wszystko ok).Pzdr
Jeżeli to nie pomoże to będziesz musiał kupić porządne kable sygnałowe, najlepiej podwójnie ekranowane.