Akurat to mnie wcale nie zdziwiło, nagminny błąd mechaników w opinii których wszystkie 90kM mają turbo typu WGvako91 pisze:Okazalo sie ze jest gdzies zapieczona i sie do konca nie otwiera , oprocz tego jest ona od mocniejszego modelu , 110 km
Trzeba ja wyczyscic dokladnie i powinno byc dobrze a jak nie to jeszcze wyczyscic kolektor.
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Re: Słaba moc ;/ TDI 90 km
Aha , rozumiem ;p
Poszukam jakiegos serwisu zeby mi ja wyczyscili i zobaczymy jak bedzie ;]
Poszukam jakiegos serwisu zeby mi ja wyczyscili i zobaczymy jak bedzie ;]
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Jak Ci się pisze że były ze zmienną w 90 ALH ,to nie pisz że słyszałeś że nie ,bo żle słyszałeś .vako91 pisze:Ponoc w 90 nie byla sterowana czyms tam a ta jest ze sterowaniem jakims tam. nie znam sie na tym i powtarzam to co uslyszalem
I to jest dobra rada . Poziom wiedzy co niektórych "mechaników "to żenada Jak widać na przykładzie twojego "mechanika " który dokonał epokowego odkrycia że jednak jest ze zmienną geometrią i na dodatek jest od innego modelu tyle że ona jest akurat od tego modelu ...widac że chłop się znaShmatan pisze:vako91, zmień mechanika skoro twierdzi że w alh nie było vnt (bo tak można to zrozumieć), albo mu powiedz że alh ma takie samo turbo i tak samo sterowane jak ahf
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Słaba moc ;/ TDI 90 km
witam wszystkich!!! jestem nowy. Ja miałem podobne objawy w swoim golfie IV 1.9 TDI był słaby, wczoraj go zgasiłem po jezdzie i juz nie moge zapalić jest taki objaw, że po zkręceniu odzywa sie silnik przez chwile i później słychac tylko rozrusznik. co może być czy zywot silnika dobiegł końca?
kilerson pisze:witam wszystkich!!! jestem nowy. Ja miałem podobne objawy w swoim golfie IV 1.9 TDI był słaby, wczoraj go zgasiłem po jezdzie i juz nie moge zapalić jest taki objaw, że po zkręceniu odzywa sie silnik przez chwile i później słychac tylko rozrusznik. co może być czy zywot silnika dobiegł końca?
Paliwo w wężykach jest ? między filtrem a pompą ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Paliwo jest. Jeszcze nie dodałem że jak kolo mnie holował próbowałem go z 2 biegu szarpnąc to był taki dziwny trykot
kilerson pisze:Paliwo jest. Jeszcze nie dodałem że jak kolo mnie holował próbowałem go z 2 biegu szarpnąc to był taki dziwny trykot
DIESLI się nie holuje , a tym bardziej nie odpala na hol w najlepszym wypadku rozrząd Ci przeskoczył...
Chłopie - auto na lawetę - do mechanika ( kumatego - powiedz mu coś zrobił ) i niech popatrzy co i jak ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Dzięki, własnie tak zrobiłem to posiał mi czarną wizję, że silnik poszedł się j... a w najlepszym wypadku sama gora.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Słaba moc ;/ TDI 90 km
Haki pisze: DIESLI się nie holuje , a tym bardziej nie odpala na hol w najlepszym wypadku rozrząd Ci przeskoczył...
Jak to był rozrząd i próbowałeś odpalić na siłe ,na holu ,to ja bym nie liczył na ten "najlepszy wypadek" i tylko uszkodzoną sama górę .Próbując odpalić na siłe ,na holu ,na uszkodzonym ,przeskoczonym ,rozrządzie robi sie taka mielonka że tłoki i czasami tuleje wygladają jak by ktoś wziął młotek i potłukł wszystko na chybił trafił.Widziałem parę takich ,odpalanych na holu ,po awari rozrządu ,nie było czego ratować ,silniki szrotykilerson pisze:Dzięki, własnie tak zrobiłem to posiał mi czarną wizję, że silnik poszedł się j... a w najlepszym wypadku sama gora.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018